Başbakan Erdoğan, Pakistan ’dan nükleer silah sahibi ülkelere sert çıktı: “Kitle imha silahını elinde bulunduran gelişmiş ülkeler, ‘Bende olsun, başkasında olmasın’ diyorlar. İşte bunun hesabını sormalıyız. Her gün bin kez ölmektense bir kez ölmeyi tercih etmeliyiz” BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan , elinde nükleer silah bulunduran ve Batılı ülkeler tarafından bunların imhası konusunda zorlanan Pakistan ’a nükleer silah konusunda destek verdi. Erdoğan, gelişmiş ülkelere rest çekerken, “Her gün bin kez ölmektense bir kez ölmeyi tercih etmeliyiz” dedi.

Erdoğan bu sözleri, Cinnah’ın bir diğer adını taşıyan Kaid-i Azam Üniversitesi ’nde şahsına tevdi edilen doktora töreni sırasında dile getirdi. Erdoğan, kısa bir es verdikten sonra, “Çok açık ve net bir uygulamayı söylemeliyim” deyip nükleer silahlar la ilgili olarak şunları söyledi: “Kitle imha silahı hangi ülkelerin elinde? Kitle imha silahını elinde bulunduran gelişmiş ülkeler, gelişmekte bulunan ülkelerde bulunmasını istemiyorlar. Sadece kendilerinde olmasını istiyorlar. ‘Bende olur, başkasında olmaz’ diyorlar. İşte bunun hesabını sormalıyız. Bunun dayanışması içinde olmak durumundayız. Hayatımızda bir kez öleceğiz. Her gün bin kez ölmektense, bir kez ölmek daha hayırlıdır.” Erdoğan’ın dünkü Pakistan temasları Başbakan Yusuf Rıza Gilani- ’yi ziyaretle başladı. Türkiye- Pakistan Hükümetleri Yüksek Düzeyli İşbirliği toplantısının ardından iki başbakan kameralar karşısına geçti. Erdoğan sorular üzerine şumesajları verdi:

‘GİT’ DENİLENE KADAR BURADAYIZ:
( NATO ’ya bağlımuharip birliklerin Afganistan’dan çekilme takvimine ilişkin) Şu andaki hedef 2014 sonu gibi görünüyor ama bu kesin bir süre değil. Türkiye olarak bütün ülkeler orayı terk ettikten sonra biz terk etmeyi düşünüyoruz. Biz kardeşlerimizi orada yalnız bırakmayı düşünmüyoruz. Onlar bize ne zaman ‘Tamam, teşekkür ederiz’ derlerse biz o zaman oradan ayrılmayı hedefliyoruz.

BARIŞ EGEMEN OLUR:
Türkiye olarak bizimbir taahhüdümüz var. Özellikle Vardak bölgesinde altyapı, üstyapı çalışmalarına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca 2014 sonu itibarıyla taahhüdümüzü ayrıca yerine getireceğiz. Temennimodur ki Afgan halkı kendi içindeki sıkıntıları bir an önce aşar ve oraya da refah, huzur ve barış egemen olur.

TEPEDE ÇATIŞMA OLURSA: (‘Pakistan anamuhalefet lideri Navaz Şerif ile Gilani ’yi bir araya getireceğinizi düşünüyormusunuz?’ sorusuna) Sayın Şerif ile Sayın Gilani kardeşim arasında bir dayanışmanın olmasını isterim, Pakistan’ın çıkarı bunu gerektirdiği için. Pakistan halkı tepede çatışma olursa bundan zarar görür. Bizimsiyasiler olarak görevimiz önce insandır.