Erdoğan - Obama görüşmesinin ana madde Filistin - İsrail sorunu ve İsrail'in Mavi Marmara saldırısı oldu.
ABD'de de kaldığı Peninsula Otel'deki basın toplantısında ABD Başkanı Obama'nın İsrail ile ilişkilerin normale geçmesi için "Bize yapmayın durumunda değiller çünkü haklılığımızı teyit ediyorlar" dedi. 
Erdoğan Obama görüşmesinin bir diğer önemli gündem maddesi ise terördü.
ABD'den Irak'ta kullandığı Predatorları istediklerini ifade eden Başnakan Erdoğan, bu konuda prosedür çalışmalarının tamamlanacağını ve bu predatorların alımı konusudna bir sıkıntı olmadığını söyledi. 
Gündemin en önemli maddelerinden biri de Kıbrıs adasıydı. Erdoğan, bu konuda yaptığı açıklamada Rum kesiminin petrol arama çalışmalarının Kuzey Kıbrıs ile müzakere sürecinin sabote edildiğini dile getirdi.
Basın toplantısında Suriye'deki olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, "Suriye yönetimi ile işlerin bu noktasına gelmesini hiç istemezdik. Ama ne yazık ki Suriye yönetimi bizi böyle bir karar alma noktasına getirmiştir'' dedi.
İsrail'in Mavi Marmara saldırısına da değinen Başbakan Erdoğan, ''İsrail, özür dilemedikçe, tazminat ödemedikçe, Gazze'ye ambargo kalkmadıkça bu işin normalleşmesi mümkün değil'' diye konuştu.
1947 yılındaki kararla Birleşmiş Milletlerin Filistin'i devlet olarak kabul ettiğini dile getiren Erdoğan, o tarihten bugüne kadar bir adım atılmadığını ve bunun Filistin halkına yapılmış bir yanlış olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, Somali ile ilgili konunun da görüşmede gündeme getirildiğini belirterek, Obama'nın da konuşmasında gündemlerinde bu konunun olduğunu ifade ettiğini söyledi.
 
TGRT