Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Gençlik Kolları Kongresi"nde Kuzey Irak"a düzenlenen operasyonun hedefinin bu bölgedeki teröristlerin temizlenmesi olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasında şehitler için M. Akif Ersoy"un Çanakkale Şehitleri"ne şiirini de okudu:

AMACIMIZ AÇIK

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz perşembe akşam Kuzey Irak"ta terör örgütüne yönelik bir kara harekatı başlattı. Birlik ve beraberliğimize kasteden terör örgütünü tecrit etmek mücadelesi çok yönlü olarak sürdürülüyor. Herkes bilmelidir ki vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve beraberliğimizi korumaktan başka amacımız yoktur.

SİVİLLER HEDEF DEĞİL

Asla, bilinmelidir ki Iraklı kardeşlerimiz oradaki sivil vatandaşlarımızın hiçbirisi bizim Silahlı Kuvvetlerimizin hedefinde yoktur. Sadece terör kamplarına yönelik teröristlere yönelik bir temizleme harekatıdır. Mesele budur.

ŞEHİT OLMAK DA VAR

Silahlı Kuvvetlerimiz ağır kış ve olumsuz coğrafya koşullarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergiliyor. Bu millet, bu vatan için eşsiz bir mücadele veren mehmetçiğimize, güvenlik güçlerine Allah"tan kolaylıklar diliyorum. Maalesef terörle mücadelenin doğasında şehit olmak ve gazi olmak da var. Kahramanca mücadele verirken şehit olan askerlerimize yavrularımıza Allah"tan rahmet diliyorum. Ailelerine, milletimize sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun diyorum, yaralılara şifalar diliyorum.

ŞEHİT OĞLU ŞEHİT Kara kışta güneş doğuran bu aslanlara söylenecek tek söz var: (Başbakan bu sözün ardından Mehmet Akif Ersoy"un Çanakkale Şehitleri şiirini okudu)

MEHMET AKİF"İN ŞİİRİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE DİNLENDİ

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer,

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid"i...

Bedr"in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni tarihe” desem sığmazsın

Herc ü mec ettiğin edvara da yetmez o kitap...

Seni ancak ebediyetler eder istiab

Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmuş duruyor Peygamber


Dubai kuleleri yap-boz oldu

AKP"nİn İstanbul Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi"nde çocuklara dağıtılan yapbozlara basılan grafik dikkat çekti. Eski ve yeni İstanbul siluetinin işlendiği grafikteki burgu kuleler dikkat çekti. Dubaililer tarafından İETT arazisine yapımı planlanan kuleler AKP"nin promosyonunda yerini aldı. Ancak kulelerin yapılıp yapılmayacağı hala kesinlik kazanmadı. İhale sonrası bedeli peşin ödemesi gereken Dubaililer, ihalenin iptali için açılan mahkemelerin sonuçlanmasını bekleyeceğini açıkladı.