Geçtiğimiz günlerde futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in sosyal medyada başlattığı yeni anayasa referandumuna ilişkin 'Evet' kampanyasına üniversite rektörleri de katılmıştı. Adnan Menderes, Düzce ve Mardin Artuklu üniversiteleri rektörleri çektikleri videolarla "Evet" oyu vereceklerini açıklamışlardı.

Rektörlerin evet kervanına katılmasına öncülük eden Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Başkanlık sistemine geçilmesi Türkiye’nin önünü açacak” diyerek Anayasa değişikliğini sonuna kadar desteklediğini ifade etmişti. Videoya tepkiler kısa sürede çoğalınca Bircan eleştirilere, "Açıklamalarının arkasındayım. Ben doğru olduğuna inandığım şeyi söylüyorum" diyerek cevap verdi.

Türkiye'de farklı siyasi kesimlerin eleştirilerinin hedefi haline gelen videoya Başbakan Binali Yıldırım'dan da sert bir açıklama geldi. Yıldırım, AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda parti temsilcilerine 'evet' kampanyasına katılan rektör, kaymakam ve kamu yöneticilerini eleştirerek "Bu yaptıkları işgüzarlık, konuyu medyaya malzeme yapmasınlar" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da konuya ilişkin "“Bu yaptıkları işgüzârlık. Bu konuyu medya malzemesi yapmasınlar” dedi. Bürokratların ve siyasilerin kutuplaştırıcı tavırlardan uzak durmaları için uyarıldığı belirtildi. Başbakan Yıldırım’ın da “Bu kampanya sanki çok iyi olmadı” ifadesini kullandı.

Yıldırım’ın, “Sen zaten evet diyeceksen bu görüşü bu şekilde açıklayarak magazinleştirmenin ne anlamı var? Magazin yapmayacağız, Anayasa değişikliğini halka anlatacağız. Sporcu, sanatçı tamam ama ‘ben de evet diyorum’ diyen partililer, kaymakamlar, rektörler işi magazine döküyorlar. Arkadaşlarımız haklı, kimse bu önemli değişikliği magazinleştirmesin.

AK Parti bugüne kadar bu şekilde bir yere gelmedi. Henüz bir kampanya da başlatmış değiliz” dediği öğrenildi.

67067.jpg

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA