TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, haziranda 2 başpehlivanın seçileceğini belirterek, siyasetin başpehlivanın Tayyip Erdoğan olacağını, 3"üncü kez seçim kazanarak başpehlivanlık altın kemerini takacağını ileri sürdü.

Şahin, Başbakan"ın en yakın rakibi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun değil başpehlivanlık, başaltı pehlivanlık tecrübesinin dahi olmadığını söyledi. Üniversiteler Kış Oyunları"nın açılış töreni sonrası kızı Büşra ve oğlu Burak"la Kartalkaya"ya geçen Şahin, sorularımızı şöyle yanıtladı:

Görüneni söylüyorum

Bu yılın haziranında 2 altın kemer sahiplerini bulacak. Kırkpınar"da, 650"nci yağlı güreş müsabakasında 2 kez üst üste başpehlivan olan Mehmet Yeşilyeşil yine kazanırsa altın kemeri kuşanacak. Bilindiği gibi 3 kez üst üste kazanan kemerin sahibi oluyor. Sayın Tayyip Erdoğan da 2 kez seçimlerin galibi oldu. 3"üncü kez de kazanıp siyasi başpehlivanlığını alacağını düşünüyorum. Teşbihte hata olmazsa bu seçimi de kazanması halinde Erdoğan siyasetin başpehlivanı olacak, altın kemerini takacak. Şu an kamuoyu yoklamaları da onu gösteriyor. Ben görüneni söylüyorum. En güçlü rakibi ise Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ancak onun başpehlivanlık tecrübesi yok, başaltında da yok. İlk defa seçime girecek. Ben tüm siyasi partilerimize ve liderlerimize haziran seçimlerinde başarılar diliyorum.

Halkı isyana teşvik gibi

CHP"li milletvekillerimizin halkı direnişe çağıran sözleri, kendi takdirleri. Ancak yasama görevini parlamento yapmakta. Bu çağrı, halkı isyana teşvik gibi algılandı. O nedenle bazı tepkiler de gördü. Parlamenter demokrasilerde muhalefet de vardır, iktidar da. Bir yasal düzenlemeye karşı muhalefetin meşru zemini parlamentodur.

İki partiye halk karar verecek

Sayın Başbakan"ın iki partili sistemle ilgili sözleri, iki parti dışında siyasi partilere faaliyet izni vermeyeceğiz diye algılanmamalı. Buna halk karar verecektir. Türkiye çok partili demokratik bir yapıyı benimsemiştir. Sayın Başbakan"ın kastı, herhalde ABD"de, bir miktar da Almanya"da iki farklı görüşün siyasete egemen olduğunu düşünerek, bunun istikrara yol açtığını ifade ederek bu düşüncesini kamuoyu ile paylaştı.

Kayak keyfi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, sömestr tatili için çocukları Burak ve Büşra ile Köroğlu Dağları"nın zirvesindeki kayak merkezi Kartalkaya"ya geldi. Telesiyejle yaklaşık 2100 metre yükseklikteki zirveye çıkan Şahin kayak hocaları ve korumaları eşliğinde zirveden kaydı.

hürriyet