AYDIN İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar tarafından Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen bir yazıda, "kentteki eğitimde başarı seviyesinin düşüş nedenleri arasında hekimlerin öğretmenlere verdiği raporların da gösterilmesi" Aydın Tabip Odası'nın tepkisini çekti.

Aydın Tabip Odası Başkanı Seracettin Kayaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu tespitinde nasıl bir araştırmacı yöntem kullandığını merak ettiklerini belirterek, “Aydın uzun yıllar OKS ve ÖSS'de Türkiye'de devamlı olarak ilk üç il arasında bulunuyordu. Ne oldu da ilimizdeki eğitim başarısı düştü ve Türkiye sıralamasında geriledik” diye sordu.

Suçun asıl Milli Eğitimde aranması gerektiğini kaydeden Kayaoğlu, “Öğretmenlerin niçin emekli olduklarını araştırmadan, özlük haklarını, çalışma koşullarını düzeltmeden, sorunlarını tespit edip çözme yoluna çaba göstermeyeceksiniz, ondan sonra da eğitimdeki il başarısızlığının sorumlusu olarak hekimleri göstererek kendi sorumluluğunuzdan kaçacaksınız. Lütfen suçu bizde değil kendinizde arayınız” dedi.

MİLLİ EĞİTİMİN YAZISI

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Dindar imzasıyla İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen ve buradan da Aydın'da görev yapan hekimlere iletilen yazıda şöyle deniliyor:

“Bilindiği gibi ilimiz, eğitim öğretimdeki başarısı ülke ortalamasının çok üzerinde olmuş ve ÖSS sınavlarında birincilik , 2'ncilik ve 3'üncülük olarak uzun yıllar ilk 5'lerden aşağı düşmemiştir. Ancak, başarı seviyesinin son yıllarda aşağı düştüğü gözlenmiş ve müdürlüğümüzce bu düşüşün nedenleri araştırılarak tespit edilmiş, tekrar eski başarıyı yakalama çalışmaları ise halen devam etmektedir. Araştırma çalışmalarından, başarının düşmesinin nedenlerinden birinin de, öğretmenlerimizin eğitim öğretim döneminde fazla rapor kullandıkları, öğrencilerin öğretmensiz kaldığı, ders programlarının yetişmediği, öğrencilerimizin performansının düşmüş olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle rapor veren doktorlarımızın rapor düzenlerken daha hassas davranmaları, ilimizde eğitim öğretimin daha üst seviyelere çıkmasında önemli bir etken olacaktır.”