Yüksel Günay"ın toplantının gündemini okumasının ardından, yapımı süren ve yapılacak projelerle ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
Fenerbahçe Kulübü Ankara Tesisi ve İstanbul Ataşehir"de yapılması planlanan spor kompleksi ile ilgili yetkililer, barkovizyon gösterimiyle üyelere bilgi verdi. Üyeler gösterimden sonra alkışladılar. Ankara"daki tesisin yılbaşına yetiştirilmeye çalışıldığı, spor kompleksindeki spor salonunun 2010 Mayıs ayında, kompleksin tamamının ise 2010 Aralık ayında bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

ALİ KOÇ"UN AÇIKLAMASI

Toplantıda daha sonra Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, bir konuşma yaptı.
İlk kez Yüksek Divan Kurulu üyeleri huzurunda konuşma yaptığını belirten Koç, futbol takımının Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi"nde aldığı olumsuz sonuçlar ve futbolcuların ortaya koydukları ümit vermeyen futbol karşısında haftalardır taraflı tarafsız, basının her kesiminden ağır eleştiriler aldıklarını belirterek, camia içinden olup da durumdan vazife çıkaranların, sağduyudan uzak, hezeyanlar içinde bulunduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi.
Başarının olduğu gibi başarısızlığın sorumluluğunun da kendilerine ait olduğunu vurgulayan Ali Koç, "Transferler ve hoca tercihinin sonuçlarının da bizim sorumluluğumuzda olduğunun farkındayız. Yaptıklarımızın tamamının doğru olmadığını biliyor ve bir daha tekrarlamamak ve tasarruflarımızın olumsuz sonuçlarını gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
Koç, Yüksek Divan Kurulu üyelerinden ve taraftarlardan aldıkları destek ve dayanışma ile zorlukların aşılabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Biliyoruz ki bundan sonra da bizim en büyük desteğimiz sizler olacaksınız. Bizler de bu sayede bu camiaya layık başarılar yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Büyük taraftarımızdan da bizlere hatta bizden ziyade sporcularımıza ve teknik heyetimize destek olmalarını bekliyoruz. Bugünlerde sistematik olarak taraftar ile yönetimin arası açılmaya çalışılıyor. En küçük bir başarısızlıkta, kısa vadeli değerlendirmeler yaparak birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermeyelim."

"TEK TİP TARAFTAR YARATMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Ali Koç, bir taraftar grubu ile yaşanan sıkıntının, çıkış noktasında son derece basit bir mesele olduğunu ifade ederek, "Bu basit mesele kulübümüzün sportif başarısızlıkları üzerine kendi mutluluklarını inşa etmek isteyen kişilerce kullanılmış ve bugün gelinen noktada başlangıç noktasından tamamen saptırılmıştır" dedi.
"Muhalefetin de desteğini alarak ve futbol takımımızın başarısız sonuçları vesile edilerek başlangıçta önemsizmiş gibi görülen mesele stadın tamamına yayılmak istenmiştir" diyen Koç, şöyle devam etti:
"Konu hiç de kamuoyuna yansıtıldığı gibi değildir. Ne yazık ki, saf ve samimi duygular içersinde takımını tutan taraftarların da haklı olarak kafası karışmıştır. Medyada bu meselenin tek taraflı ele alınmamasını sağlamak için gereken iletişimi yapmadığımız için kendimizi eleştiriyorum.
Tek tip taraftar yaratma gibi bir düşüncemiz asla olmamıştır. Bu konudaki çabamız bilet alarak maça gelen taraftarımıza bilet aldığı yerden hiçbir sıkıntı olmadan karşılaşmayı izleyebileceği bir ortamı hazırlamaktan ibarettir. Takımı coşku ile desteklemek başka bir durum, tribünde kaos ve kargaşa ortamı yaratarak etrafa rahatsızlık vermek başka bir durumdur. Kaos ve kargaşa ancak topyekün
karşılık bulursa ortadan kalkacaktır."

"BU SEZON HENÜZ ÇOK ŞEY KAYIP EDİLMEMİŞTİR"

Asbaşkan Ali Koç, futbol takımının son 5 sezonda 3 kez şampiyon olduğunu, 2 şampiyonluğu da son haftalarda kaçırdıklarını, son 3 sezondur da futbol takımının tarihinde elde edemediği Avrupa kupası başarısını yakaladığını kaydetti.
Taraftarların desteğiyle takımın arzu edilen hüviyete ve özgüvene kavuşacağını anlatan Koç, "Takımımıza ya da teknik ekibimize kendi taraftarlarımızca olumsuz tezahürat yapılması hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, zarar verecektir. Bu sezon henüz çok şey kayıp edilmemiştir. Birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Gönülden arzu etmemize rağmen bir takımın her sezon şampiyon olabilmesi mümkün olmadığı gibi bu durum yarışmanın da doğal bir sonucudur. Ancak bu doğal sonuç dahi bizim için bir mazeret olamaz.
Vazgeçemeyeceğimiz tek şey Fenerbahçe ve ona duyduğumuz sevgidir. Tek gerçek bizce budur ve daima böyle olacaktır. Takımı kazandıkça alkışlayan ama içinden kaybetmesini ümit eden anlayış ne yazık ki futbolun içinde var.
Fenerbahçe"ye başkan olma arzusu, başkanı, yönetimi, sporcuları hatta kulüp personelini yıpratarak gerçekleştirilmeye çalışıldığında bundan en çok kulübümüz zarar görmektedir. Bu arkadaşları sağduyuya davet ediyorum. Eleştiri ile iftirayı, hakareti birbirine karıştıranlar tüm taraftarlarımızın ve genel kurul üyelerimizin zaten malumudur."
Bu arada, kulüp yönetim kurulu, asbaşkanlar Nihat Özbağı ve Tuncay Uzun dışından tam kadro olarak toplantıda yer aldı.
Öte yandan, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı"na üyelerin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle salon tamamen dolarken, bazı üyeler ayakta kaldı. Yüksel Günay, toplantıya 394 üyenin katıldığını bildirdi. Günay"ın verdiği sayının ardından da salona gelen üyelerin olduğu görüldü.

Milliyet