Vali Uzun, yeni eğitim-öğretim yılının açılması dolayısıyla Güneş İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, velilere, öğrencilere, okul idareci ve öğretmenlerine yönelik uyarılarda bulundu.

Uzun, geçen yıl Çankırı'nın OKS ve OSS'de yurt genelindeki başarı sıralaması ile bu yılki sıralamayı karşılaştırarak ''ortada büyük bir başarısızlık olduğunu'' ifade etti. ''Benim olduğum yerde her zaman birincilik söz konusudur'' diyen Vali Uzun, öğrencilere internet kafeleri yasaklarken, başarısız öğretmenlerin de görevlerinden istifa etmeleri çağrısında bulundu.

Verilen imkanların en iyi şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Vali Uzun, Çankırı genelindeki okulların fiziki olarak yeterli ve eğitim öğretim imkanlarının da mevcut olduğunu dile getirerek, ''Fiziki yapımız güzel, öğretmen eksiğimiz yok, imkanlarımız mevcut ama ortada bir netice yok. Öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimizle sene başında bir toplantı yaptık. Bu işi yapacak arkadaşımız yapsın yoksa 'istifa etsin' diyorum. Bilhassa idareci arkadaşlarıma söylüyorum, yapamayacaksanız istifa edin, bu yüzden çocuklarımız başarısız oluyor'' dedi.

Velilere de seslenen Uzun, şunları kaydetti:

''Okullarla iş birliği yapın, çocuklarınızı takip edin, çocuklarınızı sakın ola dövmeyin onlar sevilmeye muhtaçlar. Nereye gittiklerini takip edin, TV dizilerine teslim etmeyin onları.

Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu sene eğitim boyunca çocukların internet kafelere gitmelerini yasaklıyorum. Belki birçok insan kızabilir ama kızılacak bir durum yok. O çocuklara akla hayale gelmeyecek dünyalar açılıyor. Eğer çocukların internet ihtiyacı var ise okuluna gelsin ve okulundaki bilgisayarları kullansın. Hatta veliler bile gelsinler, internet ihtiyaçlarını görsünler. Okullar da interneti kapatmasınlar. Sabah 8 akşam 5'e kadar hiçbir evladımız internet kafeye gitmeyecek, giderseniz ceza keseceğim, başka çaremiz yok.''

Törenin ardından öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı./haber7