Söke'de İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve Haziran ayından bu yana faaliyette bulunan güven timleri ve yıldırım ekipleri başarısını kanıtladı. Halkın yoğun olduğu yerlerde işlenen gasp, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, oto hırsızlığı ve mala karşı işlenen suçlara anında el koymak ve özellikle faillerini suçüstü yakalamak üzere sivil olarak çalışan güven timleri ile bu time destek veren yıldırım ekipleri ilk 5 aylık çalışmalarında göz doldurdu.


Kendilerine verilen görev bölgelerinde yaptıkları çalışma ve yakaladıkları suçlu sayısına göre puanlama sistemi ile çalışan güven timleri ve yıldırım ekibinde bulunan polis memurları, ay sonunda aldıkları puana göre altınla ödüllendiriliyor.


Söke ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin güven timleri ve yıldırım ekipleri ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda güven timleri ve yıldırım ekiplerinin 5 aylık süreçte ortaya koydukları çalışmalara ile ilgili değerlendirmeler yaptı.


Söke'de Haziran ayından bu yana görev yapan güven timi ve yıldırım ekipleri 5 aylık süreçte; hırsızlık olaylarında 11, oto hırsızlığı olaylarında 1, yankesicilik olayında 1, yaralama olayında 8, ateşli silahlarla işlenen olaylarda 5, uyuşturucu olaylarında 6, kesici delici aletlerle meydana gelen olaylarda 3 suçüstü yapıldığı öğrenilirken; aranan 83 şahısın yakalanması, diğer suçlarda ise 291 kişinin yakalanması olmak üzere toplam 409 olaya anında müdahale edilerek faillerin adli mercilere sevk edildiği belirtildi. Ayrıca Ekim ayı sonu itibariyle bin 225 yakalama müzekkereli şahıstan 491 şahısın yakalandığı öğrenildi.


Yapılan performans değerlendirmesi sonunda olaylara müdahale durumları göz önüne alınarak personelin almış olduğu puanların hesaplanması sonucu Haziran ayı 1.si 338 puan ile Sadettin Mallı, 2.si 324 puan ile Hüseyin Koç, Temmuz ayı 1.si 961 puan ile Özay Demir, 2.si 906 puan ile Hüseyin Yılmaz, Ağustos ve Eylül ayları 1.si 554 puan ile Özay Demir, 2.si 503 puan ile Hüseyin Koç, Ekim ayı 1.si 248 puan ile Sadettin Mallı ve 2.si 248 puan ile Tayfun Yorulmaz. Dereceye girdikleri her ay için ayrı ayrı altınla ödüllendirildi.


İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin; “İlçemizin huzur ve güvenliği için faydalı olan çalışmalar yapıyoruz. Halkın huzurunu korumak adına çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu.

kenthaber