Parti genel merkezinde dün basın toplantısı düzenleyen Job Cohen, partiyi yükseltmek için elinden geleni yaptığı fakat ülkedeki siyasi kutuplaşmanın ortamı sertleştirdiğini söyledi. Cohen "Bu, o yüksek, bazen de çok yüksek beklentiler sizi buraya getirenleri hayal kırıklığına uğratıyor" diye ekledi. Belediye başkanlığının ardından, iyi bir toplum yapısı oluşturmak için iki yıl içinde ülke çapında siyasete atıldığını hatırlatan Cohen, bunda başarılı olamadığını belirtti. Job Cohen, kaybedilen oyları geri kazanabilecek bir lider için partinin önünü açtığını ifade etti.

İşçi Partisi Lideri Job Cohen, 2010 yılında Amsterdam Belediye Başkanlığı yaptığı sırada görevinden istifa eden Wouter Bos'un yerine partinin başına geçti. Birkaç ay sonra yapılan genel seçimlerden Liberal Parti'nin (VVD) ardından bir sandalye farkla ikinci sırada çıkan PvdA, koalisyon görüşmelerinde istediği sonucu alamayınca muhalefette kaldı.

Cohen'in siyaseti bırakmasının ardından açıklama yapan Başbakan Mark Rutte, siyasi sınırları çok iyi bilen Cohen'le temaslarının her zaman iyi olduğunu söyledi.