İl genelinde yapılan performans değerlendirme sınavında ilçe birinciliği ve Aydın genelinde okul olarak il 3.’sü olarak büyük bir başarı elde ettiklerini ifade eden Okul Müdürü Ali Çomruk; “Okulumuz il genelinde yapılan Performans değerlendirme sınavında ilçede 10, 11 ve 12. sınıflarda ilçe 1.si, 9.sınıflarda resmi kurumlarda ilçe 2.’si olmuş, il genelinde de okul olarak il 3.’sü olmuştur. Nazilli’mizin gururu olan okulumuz sadece akademik başarıda değil, AB projelerinde, TÜBİTAK projeleri ve bilim olimpiyatlarındaki süreçte yerini almıştır. Diğer taraftan sosyal, kültürel etkinliklerimiz ve sportif faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.
“HER ZAMAN EN ÖN SIRALARDA YER ALACAĞIZ”
AB Comenius projelerinde 6 ülke ortaklı ‘Mind in Gap’ adındaki projemizin 2. ayağı 27 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Norveç’te yapılacak diyen Çomruk; “Öğretmen ve öğrencilerimiz bu tarihlerde Norveç’te olacaklardır. Bu yıl TÜBİTAK projelerine 2 projeyle başvurumuzu yaptık. Projeler Tarih ve Sosyoloji alanlarından oldu. TÜBİTAK proje sayımızı gelecek yıl 5-6 ya çıkaracağız, bunun için çalışmalarımız başlamıştır. Diğer taraftan Aydın’da ilk kez Devlet Okulu olarak Matematik Olimpiyat takımı oluşturduk ve takımımız tüm hızıyla çalışmalarına devam etmektedir. Nisan ayında yapılacak TÜBİTAK sınavlarına hazırlanmaktadır. Ayrıca Özel Ege Fen Lisesi’nin Ege Bölgesinde düzenlediği Anadolu Liseleri arasında yapılacak olan Matematik yarışmalarına da katılacağız. Hedefimiz gerek akademik başarıda gerekse AB, TÜBİTAK, Bilim Olimpiyatları alanlarında her zaman en ön sıralarda yer almaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizle toplam kalite yönetimi anlayışı çerçevesinde bunu yapacak güçteyiz. Bu noktada velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz her şeyin en iyisi ve en güzelini hak etmektedir” şeklinde konuştu.
“BAŞARILI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE ÖDÜL”
Performans değerlendirme sınavında dereceye giren, TÜBİTAK projeleri yapan ve matematik olimpiyat takımında çalışan öğrencilere ve öğretmenleri ödüllendirerek motivasyonlarını artırmak istediklerini belirten Ali Çomruk; “Olimpiyat takım kaptanımız Matematik öğretmeni Namık Kandemir’e, TÜBİTAK projelerinde danışmanlık yapan Tarih öğretmeni Özlem Karabacak’a, AB Comenius projelerinde büyük çaba sarf eden Fizik Öğretmeni Murat Atasoy’a, İngilizce Öğretmeni Mustafa Şerefli’ye, öğrencilerimizi yetiştiren ve bu tür sınavlarda büyük başarılara imza atmalarını sağlayan değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Okul Aile birliği başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde okul olarak bu başarılara imza atmamızı sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimizi ödüllendirmek, başarılı çalışmalarında moral ve motivasyon açısından destek olmak istedik. Okulumuzun başarısında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.