28 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında Aydın"da yapılan İl Proje Tabanlı Beceri yarışmasında sundukları projelerle il birinciliği ve il üçüncülüğü elde eden Didim Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenciler elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve projelerini anlatmak amacıyla Kaymakam Ali Katırcı"yı makamında ziyaret etti.
Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarete Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Şengül Aktürk ile birlikte “Kaynaştırma Parkı” projesi sorumlu öğretmenleri Özgü Şahin ve Saliha Öztürk proje öğrencileri Sinem Kalcili ve Merve Yenice, UNİTEB (Üniversite tercih bilgilendirme) projesi sorumlu öğretmenleri Ahmet Şereflioğlu ve Haktan Şereflioğlu, proje öğrencileri Ceylan Akbaş, Ozan Atılay Atalay, Serhan Ateş ve Batuhan Güngör katıldı. Öğrenciler hazırladıkları projelerin içeriğiyle ilgili olarak Kaymakam Ali Katırcı"ya bilgiler aktardı. Düzenlenen proje yarışmasında “Kaynaştırma Parkı” projesiyle İl Birinciliği elde ettiklerini dile getiren Okul Müdürü Şengül Aktürk Projenin bölge yarışmasına katılacağını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise öğrencilerin kendilerini geliştirme, özgüvenlerini ortaya koyma açısında bu tür yarışmaların önemli olduğunu söylerken “Katıldığımız yarışmalarda birincilik elde etmek ayrı bir mutluluk, önümüzdeki yıllarda katılan proje sayısını arttırarak, daha fazla başarı elde etmeyi umuyoruz.”dedi.
Kaymakam Ali Katırcı ise incelediği projelerin ülke geneline yayılabilecek projeler olduğunun altını çizerken “Öğrencilerimiz bu projeleri düşünmeleri ve ülke genelinde uygulanabilirliği olması anlamında güzel çalışmalar. Örneğin engelliler için hazırlanan Kaynaştırma parkı projesi gerçekten güzel bir çalışma, Belediyelerin bu projeden yararlanması yüksek bir olasılık. Diğer yandan UNİTEB projesi de Milli Eğitim Bakanlığınca da uygulanabilirliği olduğunu düşünüyorum. Her ikisi de güzel ve anlamlı projeler. Öğrencilerimiz bu şekilde başarılar elde etmesi de bizleri mutlu ediyor. Umarım daha güzel çalışmalar yapacaklardır.”diye konuştu.
Ziyaretin Kaymakam Katırcı öğrenci ve öğretmenleri teke tek tebrik ederken başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini de dile getirdi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.