Özen yaptıkları çalışmayla 650 öğrenciye yüzde 50 indirimli kurs imkanı sağladıklarını belirterek, bu çalışmaya katkı veren tüm dershane kurucularına teşekkür etti. Bu çalışma ile her okula ayrı-ayrı yüzde 50 indirimli öğrenci kayıt sistemi oluşturarak, kontenjan belirlediklerini söyleyen Yusuf Kazim Özen, başvuruların okullara yapılacağını kaydetti. Bu haktan yararlanabilecek öğrencilerde aranan şartları da açıklayan Özel şöyle devam etti. “Bu haktan yararlanacak öğrencilerin 2012-2013 öğretim yılı için bir dershaneye kayıt yaptırmamış olmaları gerekiyor. Öğrencilerin, birinci kanaat döneminde takdir belgesi almış olmaları ve ailenin aylık gelirinin bin TL’nin altında olması şartı aranıyor. Ayrıca okul idaresinin de olumlu görüş bildirmesi aranan arasında bulunuyor. Okul öğrencisi sayısına göre derneğimizce 3 ile 8 öğrenci arası her okula kontenjan verilmiştir. Bu uygulama Nazilli-Kuyucak-Karacasu-Bozdoğan-Buharkent-Sultanhisar-Yenipazar ilçelerindeki tüm okulları kapsamaktadır. Bu başvurular okullar tarafından Naz-Der-Bir’e bildirilecek ve dernek tarafından dershanelere dağıtılacaktır”
“NAZ-DER-BİR; EĞİTİMİN, EĞİTİMCİNİN VE ÖĞRENCİNİN YANINDADIR”
Dershanelerin bu uygulamayla önemli bir sosyal sorumluluk üstlendiğini, bu uygulamanın dershanelere toplam maliyetinin 650 bin TL’yi bulduğunu söyleyen NAZ-DER-BİR Başkanı Yusuf Kazim Özen, “NAZ-DER-BİR her zaman eğitimin, eğitimcinin ve öğrencinin yanındaki duruşu devam edecektir. Bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu uygulama yüzde 50 indirim uygulaması olup belirtilen şartları taşıyan 650 öğrenci ile sınırlı olacaktır. Bu uygulama dışında dershanelerimiz başka kontenjan öğrenci uygulaması yapmayacak olup, öğrencilerin dershanelerden veya başka kurumlardan kontenjan talebi kabul edilmeyecektir” şeklinde konuştu.
“EĞİTİME VE EKONOMİYE CİDDİ KATKILAR SUNUYORUZ”
Nazilli’deki dershanelerin çok verimli çalıştığını belirten Özen, eğitime ve ekonomiye ciddi katkılar sunan Nazilli dershanelerinin başarıya endeksli ve özverili çalıştığına dikkat çekti. Dershanelerin eğitime katkı sunan önemli eğitim kurumları olduğunu, devletin denetimi ve gözetimi altında bulunduğunu hatırlatan Özen, halkın dershane dışında, merdiven altı diye tabir edilen test bürosu, özel ders bürosu gibi yerlerden uzak durması gerektiğini belirterek, “Bu yerlerin denetimsiz, çoğunlukla ehliyetsiz ve kaçak yerler olduğu unutulmamalı” ifadelerini kullandı. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg