Uzun bir süredir kişisel gelişim konularında yazdığı kitaplarla gündeme gelen Özer Uçuran Çiller, son kitabının da adı olan “İnfoteizm” kavramını sosyal mecraya taşıdı. www.infoteizm.com sitesini kuran Özer Uçuran Çiller, bir kuantum iç simyacısı bakışı ile tanrısal enformasyonun sırrını konuya ilgi duyanlar ile paylaşıyor.

Özer Uçuran Çiller, “Mutluluğumuzun tek engeli gerçekte bizleriz, neyse ki, mutluluğumuzun anahtarı da yalnızca bizlerin elinde” öğretisini ele alan son kitabı “İnfoteizm – Tanrı’nın Enformasyonu”nu çıkardıktan sonra, patentini aldığı bu kavramı geniş kitlelere anlatabilmek için www.infoteizm.com sitesini kurdu. Çiller, daha önce kaleme aldığı Mutlu ve Başarılı Olma Sanatı, Yeni Çağda Düşünce Gücü ve Holistik Sağlığa Açılan Pencere, Sırrın Sırrı ve Yazgı, Değişken Kader isimli kitaplarında ortaya koyduğu kapsamlı tezleri son kitabında ve internet sitesinde ‘İnfoteizm’ kavramı altında sentezledi.

Tanrısal enformasyon

Kitabında ve büyük bir ilgi ile karşılanan internet sitesinde, evrene yön veren kanunlar ile bireyin hayatını belirleyen esasların, aynı ilahi enformasyon hakikatine bağlı olduğunu anlatıyor. Çiller, bireysel ya da toplumsal planda başarımızın, mutluluğumuzun, sağlığımızın, huzurumuzun bizim düşüncelerimize; bu düşüncelerin beslediği duygu ve davranışlara bağlı olduğunu vurguluyor. Çiller; söz konusu hakikati, soyundan geldiği Hz. Mevlana’nın şu dizeleriyle anlatıyor: “Sen düşünceden ibaretsin. Geriye kalan et ve kemiksin, gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun.”

Başarı da mutluluk da sizin elinizde!

Sosyal mecrada büyük bir ilgi ile karşılanan site, hem başarılı, hem sağlıklı hem de mutlu olmanın nasıl mümkün olabileceğinin anahtarını sunuyor. Sitede ayrıntılı olarak ele alınan İnfoteizm kavramı, “İnfoteizm, Tanrı ile evreni bağlayan enformasyon olgusunu, varoluşun temel dinamiği olarak kabul eder. Enformasyon ve Teizmi birleştiren en çarpıcı etken, Yaradan'ın evreni şekillendirirken, yapı taşı olarak enformasyonu ve enerjiyi kullandığı görüşüdür. İnfoteizm inancı; duygusal, akılsal ve algısal özellikleri bilimsellik birliktelik koşulu ile kavrayan bir düşünce sistemidir. Bu nedenle İnfoteizm, 21. Yüzyılın bilgi zenginliğini de harmanlayan, bir düşünüş yapısının özelliğini içinde barındırır” olarak tanımlanıyor.

Kendi kendimizi yazgılayıp, kendimizi arıyoruz
“Farklı dinlerin ve kültürlerin birlikte yaşayabilmelerini kolaylaştıracak, dinler arası diyalogları ve bilimsel temellendirmeyi pekiştirmeyi” hedefleyen İnfoteizm’in diğer hedefleri ise, “İnsanın kalp gözüne ve aklına hitap eden bilimsel temelli açıklamalarla, Yaradan'la insanı buluşturabilmek. Şems-i Tebrizi'de ifadesini bulan 'aranılanın son mertebesi, arayandır' hakikatine binaen, kendi kendimizi yazgıladığımızı, kendimizi aradığımızı ve nerede bulabileceğimizi hatırlamak ve hakikatin sonsuz derinliğindeki Aynaya, ayna tutabilmektir” olarak açıklanıyor.

Ülkemizde ‘Olumlu Düşünme’ felsefesinin öncülüğünü yapan ve son olarak ortaya koyduğu İnfoteizm kavramı ile evrensel varoluşun sırlarını irdeleyen Özer Uçuran Çiller, “Her varlığın titreşimi farklıdır. Bu sebeple, adeta her bireyin ayrı bir dünyası vardır. Göreceli olarak düşünülen, inanılan kavramlar kişinin kendi gerçeğidir. Düşüncelerimiz, arzularımız, dualarımız kuantum alandaki diğer düşünce parçacıklarıyla rezone olarak frekans uyumu sağlayabilir ve karşılık bulabilirler, böylece istenilen yazgıya ulaşabiliriz” diye konuşuyor.

Sırrın sırrının sırrı da kendini sevmektir
Çiller’e göre, yeni çağın bu yeni düşüncesi; “yaşamın sırrı ‘benzer benzeri çeker’ yasası gereği çekim olgusudur, sırrın sırrı rezonans fenomeni, sırrın sırrının sırrı da kendini sevmektir” gerçeğini formüle ediyor. Çiller, “Bütün bu sırları işlevselleştiren ise Tanrı’nın enformasyon sistemidir” diyor. Yazar, internet sitesinde yaşamın temelinde yer alan hareketi mümkün kılan enformasyonu yani yapılandırılmış bilgi sistemini de ayrıntılı olarak açıklıyor; inanmak, yapmak, olmak arasındaki karmaşık ilişkinin ve görünüşteki çok katmanlılığın, hakikatte aynı ve tek bir şey yani ‘Yaradan’ olduğunu betimliyor.

İnfoteizm ve dualarımızın gerçekleşmesi
İnfoteizm yaklaşımıyla amaçlanan, dualarımızı gerçeğe dönüştürmek için Tanrısal enformasyon ile rezone olabilmek gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Özer Uçuran Çiller, “Kanımca tüm araştırma ve tahminlerin ötesinde olan gerçek şudur ki; Tanrısal enformasyonun sırrı, "enformasyon-rezonans fenomeni"; bu sırrın sırrı da, "düşünceyi gerçeğe dönüştürmektir” diyor

Bir kuantum iç simyacısı bakışı ile tanrısal enformasyonun sırrını paylaşan Özer Uçuran Çiller, “Kanımca her şey enformasyondur” diyor ve şöyle devam ediyor: “Çok kısaca açıklamak gerekirse, ‘İlâhi Akıl’ olarak adlandırdığımız Yaradan, sisteme enformasyon ile müdahelede bulunarak; Big Bang başlangıcından yıldızların aşamalı gelişimine ve dünyadaki canlılığı meydana getiren tüm süreçlere kadar; her nokta ve her detaya vücut vermiştir. İşte Tanrısal parçacıklara ulaşıldığı takdirde, Tanrısal sistemin enformasyon kodları gün ışığına çıkabilir. Çünkü, evrensel yasalar insanlığın tüm evrim enformasyonunu ve aynı şekilde evrenin kendi yapısal kuantum enformasyonunu içinde taşır. Algılanan tüm cansız-canlı madde formları; kör tesadüflerin değil Tanrısal enformasyonun bir ürünüdür. Enformasyon ise Tanrısal Akıl’ın, yani İslam dininde ifade edilen Allah’ın Alim gibi sıfatlarının bir tezahürüdür.”

Sitede he yönüyle ele alınan İnfoteizm, insan hayatına ve mutluluğuna yön veren temel esasların, bizim zihnimizde ve ruhumuzda şekillendiğini tüm elverişli kanıtlarla okura sunuyor ve insana kendisini gösteriyor.