29 Mart yerel seçimlerinin ardından sonuç tartışmaların yaşandığı merkezlerden olan Didim"e bağlı Akbük Beldesi"nde İl Seçim Kurulu tarafından MHP"li Belediye Başkanı Halil Başaran"ın seçimin galibi olduğunun açıklanmasının ardından; Başaran ve belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı.
Didim Adliyesi"ndeki mazbata törende MHP İlçe Başkanı Fikret Çelik ve partililerde hazır bulunurken MHP"li Akbük Belde Belediye Başkanı Halil Başaran mazbatasını Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ"ın elinden aldı. Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Feride Haksakal; Akbük"ün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Halil Başaran ve meclis üyelerine başarılar diledi.
Mazbata töreninde konuşan Başkan Halil Başaran, seçimlerin sona erdiğini ve hizmet zamanının geldiğini belirterek, “Akbük ülkemizin en güzel yerlerinden birisi ve bir emekli kenti konumunda. Biz burada yaşayan her vatandaşımızdan beyin anlamında beldemiz adına yararlanmak istiyoruz ve Akbük"ü yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.