Süper Lig'de liderliğini sürdüren Başakşehir, son dönemde elde ettiği başarılarla aynı zamanda kasasını da doldurdu. Ligin geçtiğimiz sezonki üçüncüsü olan turuncu-lacivertliler, sportif başarılarıyla da kendisine ek bir kaynak yarattı. Bazı önemli futbolcu satışları da gerçekleştiren İstanbul ekibi, mali açıdan önemli bir kazanç elde etti.

Süper Lig'de takımlara galibiyet primi olarak, 2.6 milyon lira veriliyor. Beraberlikte yapılan ödeme ise 1.3 milyon lira… Son yapılan artışla birlikte 9 milyon liralık ayak bastı parası da verilirken, Başakşehir bu sezon, primlerde yapılan artışlardan en iyi yararlanan takım olarak dikkat çekiyor.

26. haftasında olunan ligde şu ana kadar 17 galibiyet-7 beraberlik alan Başakşehir, bunların karşılığı olan kadar parayı kasasına koymaya da hak kazandı. Aldığı galibiyetler karşılığında 44.2 milyon TL ödül parasına hak kazanan turuncu-lacivertliler, beraberliklerinin karşılığı olarak ise 9.2 milyona hak kazandı. Toplamda 53.4 milyonluk meblağ kasasına girdi.

Primler daha azdı