Her hasat döneminde başaklama ve başakçılar ile ilgili şikayetler gün yüzüne çıkarken, bu sezon bu şikayetlerin daha da arttığı görülüyor. Artan şikayetler üzerine Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı İlçe Kaymakamlığı ile başlatılan çalışma ile 24 saat devriye gezecek; İlçe Jandarma ekipleri ise uyarılara uymayan başakçılara göz açtırmayacak.
Hasat edilmiş tarlalarda yapılan başaklama işlemi; başaklanan tarla yanlarında hasat edilmemiş tarlaların ürünlerine de sarkınca; birçok üretici kendinden habersiz toplanan ürününü tarlasında göremeyince mağdur oluyor. Komşu tarlanın başakçısı tarafından ürünü resmen çalınan üreticiler mağduriyetlerini son dönemde çok sık olarak Çiftçi Malları Koruma Dairesi"ne taşımaya başladı. Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı da konuyla ilgili çalışmalarına hız verdi.

Söke Ovası"nı oluşturdukları ekipler ile karış karış gezeceklerini ve belirledikleri başakçıları Jandarma"ya bildireceklerini söyleyen Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet Muslu; “Hasat mevsiminde çok sayıda başakçı hasat olmuş tarlanın etrafındaki hasat olmamış mısır, pamuk ve ayçiçeğini de başaklamaktadır. Dairemiz bu konuda yetersiz kalınca İlçe Kaymakamlığımız ile yaptığımız görüşme sonrasında Jandarma kolluk kuvvetlerinin bize destek sağlaması kararı alındı. Çiftçilerimizin talebi üzerine Jandarma ile işbirliği içinde başakçılara göz açtırmayacağız. Ayrıca başak sezonunun Kasım ayına alınması talebimizi de İlçe Kaymakamlığımıza ilettik” dedi.

Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet Muslu, konuyla ilgili olarak başta üreticiler olmak üzere duyarlı olunmasını isterken; 24 saat hizmet veren Koruma Başkanlığının devriye ekiplerine 518 10 45 veya 0 535 578 41 04, 0 535 437 90 24 nolu telefonlardan ulaşabileceklerini ifade etti.