Dünya çapında uluslar arası bir niteliğe sahip olan Cambridge sınavları, Cambridge Üniversitesi sınav genel merkezi ve British Council işbirliğiyle düzenlenen İngilizce YL Starters, Movers, Flyers sınavlarına giren Başak Koleji öğrencileri kendi kategorilerinde başarılarını kanıtladılar.

            Uluslararası  geçerliliği olan, okuma, yazma, dinlenme ve konuşma bölümlerinden oluşan sınavda öğrenciler özellikle konuşma bölümünde üstün başarı göstererek sertifikalarını aldılar. 

Başak Kolejinin 3 yıldır katıldığı KET ve PET sınavında öğrencilerin “ Pass With Merit” seviyesi ile üstün başarı elde etmelerini Okul Kurucusu M. Bülent Ayaydın, “Öğrencilerimizin bu sınavlardaki başarıları gelenek haline gelmiştir. Okulumuzun kalitesini hem Oxford  Üniversitesi hem de Cambridge Üniversitesi onaylamışıdır. Aydın da ilk defa bir okul, eğitim alanın da önemli bir referans kabul edilen “Oxford Quality School” (Kalite Okul) unvanı almıştır. Cambridge Üniversitesinin yaptığı sınavlardaki aldığımız üstün başarı sertifikalarımızla onaylanmıştır" dedi.