Forum Aydın Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 'Çocukların Gözü İle Efes ve Afrodisyas' konulu sergisi ile Aydınlı sanatseverleri genç öğrencilerin fotoğraflarıyla buluşturdu. Başak Koleji Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin tarihi kentleri objektife aldığı fotoğraf sergisinde gençlerin bakış açısından Efes ve Afrodisyas antik kentlerinin 2012 yılında çekilmiş fotoğrafları sergilenecek.

İleri tekniklerle, farklı ve ilginç açılardan işlenen fotoğraflar, sergiyi önemli bir konuma kavuşturuyor. Fotoğraf sergisi , ücretsiz ve tüm Aydınlıların ziyaretine açık olacak.

Açılışına Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akçıl ile Mehmet Ali Özbay, İl Kültür Müdür Vekili Nusret Debre, Başak Koleji, öğretmenleri, öğrenci, velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Özbay tarihin önemine değinerek “Tarihimizin tanıtılması için çocuklarımıza yönelik çalışma yapılması çok önemli ve güzel bir çalışma. Başak Koleji’ni bu tür çalışmalara yer vermesinden tebrik ediyorum” dedi.

Serginin gerçekleşmesini sağlayan Başak Koleji Grafiker ve Fotoğrafçısı Bülent Çelik, Resim Öğretmenleri Saime Özgönül ve Yasemin Yıldırım yaptıkları açıklamada: “Aphrodisias ve Ephesos antik kentlerine gezi düzenlendiğini ve fotoğrafların gezi alanlarında çekildiğini belirterek 2 bin fotoğraf arasından14 öğrencinin 45 fotoğrafının seçildiğini ifade ettiler. Ayrıca bu tür çalışmaların öğrencilerin tarihi sevmesi, tarihini tanıması için oldukça önemli olduğunu ve çalışmalarına devam edeceğini söylediler.

dsc_8737_resize.jpg

dsc_8712_resize.jpg

dsc_8743_resize.jpg

dsc_8745_resize.jpg