Başbuğ, ilk kez anamuhalefet partisi dışında bir partiye giderek veda ziyaretinde bulunacak. O parti de MHP.

GÖREV süresi 30 Ağustos"ta dolacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na veda ziyaretinde bulundu. Org. Başbuğ"u, partiye gelişinde Genel Sekreter Önder Sav karşıladı. Sav, Başbuğ"a Kılıçdaroğlu"nun odasına kadar eşlik etti, ancak görüşmeye katılmadı. Kılıçdaroğlu"nun makam odasında Başbuğ ile başbaşa gerçekleşen görüşme 1.5 saat sürdü.
Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında Başbuğ"u genel merkezin bahçesinden uğurladı. Görüşmede, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi. Ancak görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Kılıçdaroğlu"nun Başbuğ"a veda ziyareti vesilesiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal"ın aksine armağan sunmadığı öğrenildi. Baykal, kendisine veda ziyaretlerinde bulunan dönemin eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt"a Paşabahçe ürünü cam kase armağan etmişti.

CHP Sözcüsü olan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, gazetecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ"un ziyaretinin neden uzun sürdüğü yönündeki sorusu üzerine, görüşmenin iki kişi arasındaki bir veda ziyareti olduğunu ve başbaşa gerçekleştiğini ifade etti. Okay, görüşmenin Başbuğ"un Başbakan"la görüşmesinden biraz daha kısa sürdüğüne dikkat çekti.

Bugün Bahçeli"ye veda

Org. Başbuğ, bir ilk gerçekleştirecek ve bugün de MHP Genel Merkezi"ne gidecek. Özkök ve Büyükanıt"ın anamuhalefet partisi durumundaki CHP Genel Başkanı"na veda çiyaretinde bulunmalarına rağmen MHP"ye gitmemişlerdi. Orgeneral Başbuğ"un bugün MHP Genel Merkezi"ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor.

CHP"ye veda gelenekleşti

Emekliye ayrılan Genelkurmay Başkankanı"nın CHP Genel Başkanı"na veda ziyareti geleneksel hale geldi.
2006 yılında görevi Yaşar Büyükanıt"a devreden emekli orgeneral Hilmi Özkök, Meclis Başkanı ve Başbakan"a veda ziyaretinden bir gün önce, 23 Ağustos"ta CHP Genel Merkezi"ne gitti. Dönemin CHP Başkanı Deniz Baykal"a veda ziyaretinde bulunan Hilmi Özkök, 45 dakika süren bir görüşme yaptı. 2008 yılında da görevi Orgeneral İlker Başbuğ"a devreden Yaşar Büyükanıt, 14 Ağustos"ta yine CHP Genel Merkezi"nde Deniz Baykal"a veda ziyaretinde bulundu. Baykal-Büyükanıt görüşmesi ise 70 dakika sürdü.

Vatan