Tük Silahlı Kuvvetleri"in düzenlediği operasyona yönelik en sert tepki, Kuzey Irak"taki Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani"den geldi. Mesud Barzani, Erbil"e bağlı Selahaddin kasabasında İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, “Kürt halkının kanı bu kadar ucuz değildir” dedi.

Barzani, Erbil'e bağlı Selahaddin kasabasında İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye bir suç işledi ve bunu çok sert bir şekilde kınıyoruz. Bu operasyonda sivil halk öldü ve yaralandı. Bu da bizim tarafımızdan kabul edilmeyecek bir suçtur' diye konuştu.

ABD'den de ahlaki ve görev değerlerini gözden geçirmesini istediklerini söyleyen Barzani, ABD'nin bölgeden sorumlu olduğunu savundu.

Operasyondan ABD'nin haberi olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Barzani, bunun ABD'nin haberi olmaksızın yapılamayacağını, bölgenin hava saha sorumluluğunun ABD'de bulunduğunu söyledi. İngiltere Dışişleri Miliband ise üçlü bir mekanizma kurulursa ve diyalog yolları görüşülürse bu sorunun daha etkin şekilde çözüleceğine emin olduklarını söyledi.