Çete elemanlarından birinin ifadesinde “Yakalanmasaydım Fener Rum Patriği Bartholomeos"u öldürecektim“ demesi polisi alarma geçirdi. Yakalanan M.Y planını gerçekleştirmek için Bartholomeos'un bulunduğu kiliseye gittiğini ama korumaları görünce saldırıdan vazgeçtiği söylediği iddia edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Ümraniye Asayiş Büro dedektifleri Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepe"de okul önlerinde uyuşturucu satmak için paketleme yapıldığını tespit ettiği Ümraniye Kazım Karabekir"deki bir gecekonduyu takibe aldı. Önceki gün aynı adrese yapılan operasyonda 16 kişilik şebeke, 3 kilo esrar, 1 tabanca, bir sahte basın kartı ve bir hassas kantarla birlikte ele geçirildi. Zanlıların, uyuşturucuyu küçük paketler haline getirerek okul önlerinde satmayı planladıkları belirtildi. 18 yaş altı 3 çete elemanı dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TARKAN'IN OFİSİNE KURŞUN BIRAKMIŞLAR
Çeşitli suçlardan sabıkaları da bulunan çete elemanlarının yapılan sorgulamasında ise Tarkan"ın menajerinin ofisine mermi bırakılması, Şişhane"de bir şahsın kurşunlanması, bir işadamından haraç almak için tehdit edilmesi olmak üzere 3 faili meçhul konu da aydınlığa kavuşturulmuş oldu. Çete elemanlarından üzerinde sahte sarı basın kartı çıkan M.Y."nin ifadesinde “Yakalanmasaydım, müslümanlara düşmanlık yaptığı için Fener Rum Patriği Bartholomeos"u öldürecektim“ demesi ise polisi hayrete düşürdü.

ÜZERİNDEN SAHTE BASIN KARTI ÇIKTI
Üzerinden sahte “Ateş Hattı" programına ait sahte basın kartı çıkan çete elemanı H.D."nin 'Kurtlar Vadisi' dizisinde Polat Alemdar rolünü canlandıran Necati Şaşmaz"ın Elazığ"ın Palu köyünden arkadaşı olduğu ve çete elemanlarının kendisine “Polat" diye seslendiği ifade edildi. Çete"nin lider kadrosu K.U., E.U., E.D., M.Y. ve H.D. ile birlikte 13 kişi ifadelerinin alınmasının ardından Ümraniye Adliyesi"ne sevk edildi./akşam