AYDINPOST ÖZEL

Sorumlu habercilik anlayışımız dolayısıyla, Baro Başkanı Sümer Germen'in açıklamasını aynen yayınlıyoruz:
“Aydın Barosu ve Aydın Barosuna üye avukatlar, hukukun üstünlüğüne inanan, görevlerini hukuka uygun olarak yerine getiren Avukatlardır. Avukat meslektaşlarımız cezaevi girişlerinde duyarlı kapıdan geçmektedir. Meslektaşımızın çantasında bulunan telefon bozuk olduğu için servise götürülmek üzere alınan, içinde sim kartı bulunmayan, çalışmayan bir cihazdır. Şehir dışından gelen meslektaşımızın, normal iş çantasında bulunan bu telefonun içeriye sokulma kastının olmadığı açıktır. Kaldı ki, bozuk olduğu ve içinde sim kart olmadığı da belirten tutanak tutulmuş olup, avukat meslektaşımızın bırakın gözaltına alınması, ifadesine bile başvurulması söz konusu değildir.”

OLAY NEYDİ?

Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine cep telefonu sokmaya çalışan avukat gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi"nde tutuklu bulunan müvekkilini ziyarete gelen Aydın Barosuna kayıtlı avukat M.A"nın cezaevi girişindeki X-Ray cihazının geçerken cihazın uyarı vermesi üzerine, cezaevi güvenlik görevlilerinin avukat M.A."nın çantasında yaptığı aramada 1 adet cep telefonu ile yakalandı. Ceza evi savcısının talimatı üzerine avukat M.A."nın çantasında yakalanan cep telefonuna el konurken, avukat M.A. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.