Kuşadası"nda turizm haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler barmenler yarışması ile devam etti. 12 turistik tesisin barmenleri, en iyi barmen olabilmek için yarışırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı.
Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli"nde gerçekleştirilen 8. Geleneksel En iyi Barmen Yarışması'nı kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Yarışma, okul müdürü Erol Balcı ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen"in açılış konuşmalarıyla başlarken, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin gösterileri ise nefes kesti.
Özgül Zücaciye sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel barmenler yarışmasına Kuşadası"ndaki değişik oteller ve tatil köylerinde çalışan 12 barmen katıldı. Kuşadası"nın birbirinden tanınmış barmenleri en iyi olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmanın juri üyeliğini ise yarışmanın sponsoru Özgül Züccaciye Genel Müdürü Selçuk Koçansu, Goldenday Oteli Müdürü Zafer Gücün, Club Akdeniz Genel Müdürü Levent Soner ve Leyla Cafer Bar"ın sahibi Hülya Çelebi yaptı.
Büyük heyecan içerisinde geçen yarışmada “Anzılha “ adlı kokteyli oluşturan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli barmeni İsmail Yağmur en iyi barmen seçilirken, “Deniz İncisi ” isimli kokteyli ile Sea Pearl Hotel"den Mehmet Konya ikinci ve “And of the Winder” isimli kokteyli ile de Charisma Hotel"den Betül Çağla üçünçü oldu.
Yarışmada dereceye giren barmenlere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı ve Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek tarafından altın, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.
Kuşadası"nın en iyi barmeni seçilen İsmail Yağmur, yarışmada birinci seçilmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.