Konya'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan 23 yaşındaki 2 çocuk annesi Durdane Duran, evi terk ettiği ve çocuklarını göstermediği iddiasıyla 4 yıldır birlikte yaşadığı Yusuf Gürle tarafından parkta pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.
Olay, Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı'nda saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Özel bir hastanenin kalp damar cerrahisi bölümünde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan 23 yaşındaki Durdane Duran, fırıncılık yapan Yusuf Gürle ile birlikte yaşamaya başladı. 
 
Çiftin yaşadıkları 4 yıl içinde bir kız bir de erkek olmak üzere 2 çocukları oldu. İkili arasında şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 ay önce tartışma çıktı. Tartışmanın üzerine Durdane Duran 3 yaşındaki oğlu Poyraz ve 1 yaşındaki kızı Masal'ı da alarak evi terk ederek Konya'daki akrabalarının yanına yerleşti.
Yusuf Gürle 2 ay boyunca çocuklarını kendisine göstermeyen ve evi terk eden Durdane Duran ile barışmak için konuşmak istedi. Arkadaşlarının devreye girmesi üzerine konuşmayı kabul eden Durdane Duran dün akşam 21.30 sıralarında kız kardeşi ve eniştesi ile Yusuf Gürle ile buluşmak üzere Akıncılar Parkı'na gitti. İkili arasında kısa süren konuşmanın ardından tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yusuf Gürle, iddiaya göre kendisine çocuklarını göstermek istemediğini söyleyen 2 çocuk annesi Durdane Duran'a otomobilinden aldığı pompalı tüfekle ateş etti. Göğsünden vurulan Duran kanlar içinde yere yığılırken, Yusuf Gürle ise koşarak olay yerinden kaçtı.
Yakınları tarafından çağırılan 112 acil servis ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdehalesi yapılan Durdane Duran ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, suç aleti tüfek ile birlikte olay yerinden kaçan Yusuf Gürle'nin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.