14. Didim Barış Şenliğinin ikinci gün etkinlikleri düzenlenen Barış Yürüyüşü ile sürdürüldü. Yalı Caddesi Medusa Disco önünde başlayan Barış Yürüyüşüne CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP İstanbul Eski Milletvekili Berhan Şimşek, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen ve Didimliler katıldı.
Müzik eşliğine başlayan yürüyüşte Dev Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açıldı. Yalı Caddesi istikametinde devam eden yürüyüş Aytepe"de son buldu. Ayetepe"de son bulan yürüyüşün sonunda CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP İstanbul Eski Milletvekili Berhan Şimşek, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı birlikte barış meşalesinin yanında katılımcılara seslendi.
Barış Meşalesi yakılmasının öncesinde konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Barış için yıllardır bu meşaleyi yakıyoruz. Umarım bu çabalarımız sonuçsuz kalmaz” dedi.
Ardından Barış Meşalesi alkışlar arasında yakıldı. Ardından geçen yılki Barış Şenliği etkinliklerinde yapılan Heykeller ise Barış Parkında törenle hizmete açıldı.
Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Geçen yıldan bu yana Cumhuriyet İlköğretim okulunda bulunan heykelleri Dünya Barış Gününde Barış Parkında açmaktan mutluyuz. Dünyanın 4 bir yanından gelen heykeltıraşların yaptığı bu heykeller parkımıza yarı bir güzellik katacak” diye konuştu.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay da, “Seçimlerden sonra Belediye Başkanlığını kazanan iktidar partili bir belediye şehrin dört bir yanındaki heykelleri yıktığını biliyoruz ama Didim Belediyesinin sanat ve sanatçıya verdiği değer bu şekilde belli oldu ve halkımızda yapılan bu çalışmalara kayıtsız kalmıyor” şeklinde konuştu.
Ardından Barış Parkında bulunan heykellerden birisi sembolik olarak açılışı yapıldı. Ardından Barış Yürüyüşüne katılanlar Geleneksel Tekne turuyla Didim"de açıklarında tur attı. Tekne Turunda Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen"de barış Güvercinlerini uçurdular. Barış Şenliği etkinlikleri Yunanistan"dan gelen Samos Halk oyunları ekibinin gösterileri ile sürdürüldü.