Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve konfederasyon yöneticileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED'in iş dünyasının çok saygın kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Oldukça geniş ve yaygın bir tabanı var. Sağ olsun sayın başkan ziyaretimiz öncesi kendisine bağlı kuruluşlara bir yazı yazarak nasıl bir cumhurbaşkanı arzuları var, bildirmesini istemişler. Bize yazılı bir dokuman da verdiler. Son derece güzel bir çalışma. Biz de adayımızı belirlerken TÜRKONFED'in de taleplerini büyük ölçüde dikkate alacağız. Aslında ortak aklı egemen kılmaya çalışıyoruz. Huzurlu bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, saygın bir Türkiye istiyoruz. Cumhurbaşkanı makamına oturacak kişinin de saygın, huzurlu bir Türkiye'yi arzu eden, içerde ve dışarda barışı özleyen, huzuru özleyen bir kişi olmasını istiyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı önümüzdeki süreç içinde netleştireceğiz" dedi.

Anket çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Çok değişik kuruluşlardan anketler geliyor. Biz de alıyor ve yararlanıyoruz" diye karşılık verdi.

KIRIK KALP SORULDU

Basın mensupları, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça'ya ise binanın girişinde bulunan kırık kalbi sordu. Onatça, "Bize bağlı 21 federasyon, 151 dernekteki bütün arkadaşımıza, Sayın genel başkanın nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini sormaya geleceklerini anlattık ve onlardan cevap bekledik. Gelen cevapları süzgeçten geçirerek Sayın Genel Başkana sunduk. Bizim değerlendirmemizde bu ana başlık şu; Türkiye'de birçok insanın kalbi kırık. Biz öyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz ki bu kırık kalbi birleştirsin. Bu münasebetle bu kırık kalpleri toparlayacak, birleştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. O vesileyle bugünün anısına kırık bir kalp koyduk. Biz bu kalbin birleştirmesini istiyoruz" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu da, "Özetle sayın başkan yüreğinde insan sevgisi olan birisi olsun"dedi.

Kılıçdaroğlu ve Onatça daha sonra kırık kalp sembolünün önünde poz verdi.