İstanbul Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingte duyulan bir patlama sesinin ardından polis eylemcilere çok sert müdahale etti.

İstanbul Kadıköy'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge terör örgütü lehine poster ve dövizlerle katılmak isteyen göstericilere polis müdahale etti.

İstanbul Demokratik Kent Konseyince düzenlenen organizasyon çerçevesinde, bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan grup, mitinge katılmak için Kadıköy'deki Tepe Natilus Alışveriş Merkezi önünden yürüyüşe başladı.

Tıbbiye Caddesi'nden Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen gruptakilerin terör örgütü lehine poster ve dövizler taşıması üzerine, polis ekipleri uyarıda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyerek yürüyüşe devam eden göstericiler, İskele Meydanı'nda oluşturulan arama noktalarından geçtikleri sırada, görevli polis ekiplerine taş attı.

Bunun üzerine polis ekipleri, göstericilere gaz bombasıyla karşılık verdi. Göstericiler müdahalenin ardından, çevredeki sokak ve caddelere kaçarak dağıldı.

Daha sonra, mitingi düzenleyen tertip komitesinin anonsu üzerine, diğer katılımcılar, miting alanına kontrollü şekilde alınmaya başladı. Ancak bu arada, arama noktalarından birinde yüksek sesli bir patlama duyuldu. Bazı polis memurlarının da atılan taşlar nedeniyle yaralandığı görüldü.

Dağılan eylemcilerin bazıları otobüs duraklarının camlarını indirdi.

Miting alanda yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Miting dağılırken yine olaylar çıktı. Polis biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere müdahale etti. Yoğun olarak kullanılan biber gazından çevredeki esnafın da etkilendiği görüldü.

-OTOBÜS DURAKLARINA ZARAR VERİP MOLOTOF ATTILAR-

Kadıköy'deki otobüs duraklarının tamamının camlarını kıran göstericiler, daha sonra Kadıköy İETT Rıhtım İşletme Amirliğine ait ofislere ve çevresine molotofkokteyli atarak yangın çıkardı.

İşletme Amiri Hanefi Birsen ile İETT çalışanı Hakan Çelik'in kendi imkanları ile kontrol altına aldığı yangın, itfaiye ekiplerinin gelmesinin ardından kısa sürede söndürüldü. Yangında, ofislerde bulunan akbil dolum fişleri ile bilgisayarlar zarar gördü.

Öte yandan, göstericiler, Kadıköy Meydanı'ndaki birçok zabıta noktasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Kadıköy Ofisi, Haldun Taner Sahnesi ile çok sayıda iş yerine taş ve sopalarla zarar verdi.

Mitinge katılanların yoğun gazdan etkilenmesi üzerine mitinge son verilirken, katılımcılar da sloganlar atarak ara sokaklara dağıldı.

Miting sırasında atılan gazlardan etkilenen bazı vatandaşlara da olay yerinde bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildiği görüldü.

Çevik Kuvvet ekiplerinin Kadıköy Meydanı ve çevresinde aldığı güvenlik önlemleri devam ederken, miting nedeniyle trafiğe kapatılan yollar ise, katılımcıların dağılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.