Olaylar sona erdikten sonra, tertip komitesi polisin tavrını kınamak amacıyla mitingi iptal etti.
   Galeri: Kadıköy meydanı karıştı
 
 "Ölüm değil, yaşam kazansın" sloganıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak miting için, Tepe Naitilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan gruplar, miting alanına doğru yürüyüşe geçti.
 
Rıhtımdaki miting alanına ulaşan gruplardan biri polis kontrol noktasında üzerini aratmak istemedi. Gerginlikle birlikte polis kitleye gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Kitlenin alana girişi devam ederken, müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren gençlere polis ikinci defa müdahale etti.
 
Çevik Kuvvet’in kullandığı gaz bombasından çok sayıda kişi etkilendi. 4 kişi gözaltına alınırken, biri çocuk 2 kişi de yaralandı.
 
Müdahale sonrası tertip komitesi üyelerinin araya girmesiyle gerginlik sona erdi ve kitlenin tamamı alana girdi. Ancak polisin tavrını kınamak amacıyla miting iptal edildi.
 
Yaşanan olaylar nedeniyle, BDP milletvekilleri Altan Tan ve Sabahat Tuncel, Blok'un İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Eş Başkanı Filiz Koçali, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sanatçı Ferhat Tunç'un da katıldığı miting sonlandırıldı.