Polis, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Özel Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gideceğini Azeri kökenli eski Rus vatandaşı kız arkadaşı U. S.'nin de aralarında bulunduğu yakın çevresindeki 11 kişiyi teknik takibe alarak öğrendi.

BEYAZ ÖNLÜKLÜ POLİSLER

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, dün sabah erken saatlerde hastaneye giderek önlem alan Ankara Emniyet Müdürlüğü terör ekipleri, Ersöz'ün gelişini beklediler. Polis ekibindeki bazı görevliler beyaz önlük giyerek doktor rolü üstlendi. Saat 09.00'da beraberindeki bir arkadaşıyla birlikte kiralık otomobille hastaneye gelen emekli Tuğgeneral Ersöz, daha önce tetkik yaptırdığı üroloji servisine başvurdu. Ersöz'ün 'prostat' ameliyatı için hastaneye geldiği öğrenildi.

BARDAKTAKİ TUZAK

Sakal bıraktığı gözlenen Ersöz'ü tanıyan doktor rolündeki polis memurları, emekli tuğgenerale bir bardak su vererek içmesini istediler ve bu yolla Ersöz'ün parmak izine ulaştılar. Bardaktaki parmak izini tıpkı filmlerde gördüğümüz yöntemlerdeki gibi, beraberlerinde getirdikleri laptopla tarayan polis, Ersöz'ün kimliğini kesinleştirdi.

Kendisini yakalayan polise 'Mehmet Orhan Gülcü' adına düzenlenmiş kimliği gösteren ve Levent Ersöz olduğunu reddeden emekli tuğgeneral, parmak izi testinin gösterilmesi üzerine direnmekten vazgeçti.

MİLLİYET