Ara dönemi kaçırdıkları için yaz tatilini bekleyen Bardakcı, eşi ve 7 yaşındaki ikizleri Taha ile Azra'nın özlemini çekiyor. Milli Eğitim müdürü olmasına rağmen eşini yanına alamadığını belirten Bardakcı, "İzmir'e tayin olmamla birlikte eşimin de öğretmen olması sebebiyle ataması yapılamadı. Mecburen yazın gelmesini bekleyeceğiz. Ara dönemde herkes neyse, Milli Eğitim müdürü de o. Kimseye ayrıcalık yok." dedi.

Mesai saatleri belli olmasına rağmen günde 12 saatin üzerinde çalıştığını, gününün koşuşturmayla geçtiğini aktaran Vefa Bardakcı, spor yapmayı çok sevdiği halde İzmir'de pek fırsat bulamadığını, her gün en az yarım saat kitap okumaya çalıştığını kaydetti.

İzmir'in büyük bir metropol olduğunun, ihtiyaçlarının da buna göre belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Bardakcı, bu kapsamda 32 bin öğretmen ve bin 500 okul müdürüne yönelik anket düzenlediklerini anlattı. Öğretmenlere İzmir'in eğitimde güçlü yönleri, fırsatları ve tehditlerini sorduklarını aktaran Bardakcı, "Bir defa herkesi yönetime katmak istedik, yani katılımcı yönetim anlayışı oluşturmak istedik." şeklinde konuştu. Ankete katılan öğretmenlerin, güçlü yön olarak, "Nitelikli ve özverili bir eğitimci kadroya sahibiz." dediğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı, "Özellikle iletişim ve teknolojik imkanlara sahip olduklarını belirtiyorlar. Zayıf noktalarda ise ikili eğitimin kalkması, kadrolu öğretmen sayısının arttırılması, bir de taşımalı eğitimin kaldırılması istendi. Bu ve diğer konularda çeşitli çözüm önerileri sunuldu. Önerileri değerlendirmek üzere bir komisyon kuracağız. Ayrıca memnuniyet anketi de düzenledik. Bir haftada 6 bin öğretmen görüş bildirdi. Bu konuyuda kısa sürede halkımızla paylaşıp atmamız gereken adımları belirleyeceğiz." dedi.