Yeni transferler Cesc Fabregas ve Alexis Sanchez lige golle merhaba dedi.
 
İspanya La Liga'da 2011-12 sezonunun ilk hafta mücadelesinde son şampiyon Barcelona sahasında Villareal'i 5-0'lık skorla mağlup etti.
 
Maça hızlı başlayan Barcelona, 24. dakikada aradığı golü buldu. Thiago'nun sürüklediği atakta Barcelona Villarreal'i hazırlıksız yakaladı, arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye vurmayı tercih eden genç yıldızın sol ayağıyla yerden yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve Barcelona 1-0 öne geçti.
 
Karşılaşmanın 38. dakikasında Barcelona savunmasının geri pası Giuseppe Rossi'de kaldı, İtalyan yıldızın şutunu Victor Valdes müthiş kurtardı, sonra da çizgiden çeldi. Savunmanın arkasına sarkan Fabregas, Messi'nin ara pasında topla buluştu ve kaleciyi geçip topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve Barcelona'daki ilk lig golünü attı: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.
 
 
Barcelona, ikinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi hızlı bir başlangıç yaptı ve karşılaşmanın 47. dakikasında Thiago Alcantara'nın attığı güzel pasta Alexis Sanchez, topu ağlara gönderdi. Barcelona, bu golle farkı 3'e çıkardı.
 
Maçın 52. dakikasında Andres Iniesta'nın sol ayağıyla verdiği topu Messi, Lopez'i geçtikten sonra sağ ayağıyla ağlara gönderdi ve farkı dörde çıkardı. 74. dakikada Messi Thiago'ya pasını verdi ve ceza sahasına doğru koşusunu yaptı sonra da Thiago'nun pasını kale ağzına gole çevirdi. Karşılaşma 5-0 oldu.
 
87. dakikada Javier Camunas Barcelona ceza sahasının dışından sert bir şut çıkardı, bu şutu Valdes kurtardı.
 
Barcelona geri kalan bölümde ne kadar yüklense de altıncı gol gelmedi ve ev sahibi takım sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.