Söke ve Aydın Ovası"nı sulamada besleyen Kemer ve Adıgüzel Baraj Bölgesi"nde yağışların düşük seviyede kalması; barajları doldurmaya, sulama sezonu için rahat bir nefes aldırmaya yetmedi. Edinilen bilgiye göre; Kemer Barajı"nda yüzde 16"larda olan doluluk oranı, Adıgüzel Barajı"nda yüzde 11 oranında seyrediyor. Önümüzdeki sezonda kuraklık ve sulamada sıkıntı çekilmemesi için baraj bölgelerinin özellikle kar yağışı alması ve bu yağışların barajlarda tutulması büyük önem arz ediyor.
Söke Ovası"nda buğday ekili araziler sular altında kalırken; Sökeli üretici Çine Barajı"nın tamamlanmamasının diyetini bir kez daha ödüyor. Söke Ovası içinde taşkına bağlı olarak arazilerin en az hasarla taşkını atlatmalar yönünde Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri çalışmalarını sürdürürken; Söke Ovası Sulama Birliği de çalışmalara destek veriyor. Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız; “Menderes ve ana tahliye kanalları arasında üreticiler ve arazilere zarar vermeden suyun tahliyesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Söke Ovası içinde Bağarası Karayolu üzerinde yer alan Köprüde Menderes Nehri"nin su seviyesi 5.4 metreye ulaştı. Suyun geçici bir süre yükselişini devam ettirmesi, daha sonra düşüşe geçmesi bekleniyor.
Diğer taraftan Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, halk arasında Menderes"teki suyun sulama kanallarına alınması ve su seviyesinin düşürülmesi gibi bir kanının olduğunu ancak bunun sulama sezonunda olunmadığından ve buradan su tahliyesinin sürece faydası olmayacağından uygulanmadığını dile getirdi.