Köylüler için yapılan 75 konutluk yeni mahallenin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köylülerin bir an önce evlerini boşlatmasını ve yeni yapılan evler sahiplerine teslim edilinceye kadar da ev sahiplerine kira yardımı yapılacağını söyledi.
İkizdere barajı ve Baraj Gölü içinde kalacak olan İkizdere Köyü"nün taşınacağı Karabağ Köyü İkizdere Mahallesi"nde İncirliova Kaymakamı Adem Ünal ve DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Ertürk ile incelemelerde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 186 Milyon TL"ye mal olan İkizdere Barajı ile Aydın ve çevresinin yaklaşık 40 yıllık içme suyu sorunun yaşamayacağını, aynı zamanda barajın sulama ve dolaylı olarak taşkın korumada da kullanılacağını söyledi.

“ARTIK EK SÜRE YOK”
Köylülere verilecek olan evlerdeki incelemesinin ardından Kaymakamlık ve ilgili görevlilere köyün en kısa sürede taşınması konusunda talimat veren Vali Coş, “Bu baraj Mayıs ayında tamamlanarak su tutma işlemine başlayacak. Devlet olarak baraj gölü sahası içinde kalan köyün boşaltılması için verilen süreye 2 defa ek süre verdik. Artık bir gün bile beklemeyelim. Köyün hemen boşaltılıp barajda su tutmaya başlamak istiyoruz. Devlet verdiği sözü tutar. Şu anda her biri 125"er metrekareden oluşan 75 ayrı ev ve 45 metrekare de depo ve hayvan ağırı gibi ayrıca işletme binası adı altında binalar veriyoruz. Okul ve cami yeri de hazır. Vatandaşlarımız hemen köyü boşaltsın, kendi evlerine geçinceye kadar kiralarını devlet ödeyecek” dedi. -iha