İZMİR'in Kahramanlar Semti'ndeki evinde bıçaklanarak öldürülen 26 yaşındaki Zekiye Ercan'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan eşi 29 yaşındaki A.E., suç ortağı 28 yaşındaki A.Ç. ile tutuksuz sanık 27 yaşındaki M.B., hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zanlı kocanın, birahanelerde çalışan ve başka erkeklerle birlikte olduğu iddia edilen iki çocuk annesi eşini, aile baskısı sonucu öldürdüğü önesürüldü.
Olay, geçen yıl Temmuz ayında 1424 Sokak"taki apartman dairesinden gelen kötü kokudan rahatsız olanların polise haber vermesiyle ortaya çıkmıştı. Çilingir yardımıyla içeriye giren polis ekipleri, dairenin banyosunda Zekiye Ercan"ın çürümüş cesedini bulmuştu. Genç kadının evine zorlanmadan girildiği ve içeriden, cep telefonu ile cüzdanının alındığı tespit edildi. Vücudunun büyük bir bölümü tanınmayacak hale gelen Zekiye Ercan"ın cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. Yapılan incelemede genç kadının 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Olaydan iki ay önce Basmane Semti"ndeki birahanede işe başlayan, Zekiye Ercan"ın 10 gün önce bir yakınının düğününe katılacağını söyleyerek işyerinden izin aldığı öğrenildi. Olay sonrası cinayet zanlısı olabileceği öne sürülen genç kadının eşi A.E., gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Gasp cinayeti süsü verilen olayı araştıran cinayet bürosu ekipleri, teknik takip sonucu bir yıl sonra geçen Temmuz'da genç kadının eşi A.E.'yi yeniden gözaltına aldı. A.E.'nin suç ortakları olduğu önesürülen A.Ç. ve M.B. de yakalandı.
Koca A.E., polisteki ilk ifadesinde eşinin öldürüldüğü evin adresini bilmediğini belirtirken, yapılan telefon incelemesinde olay günü cinayetin işlendiği evin yakınlarında cep telefonundan defalarca bazı kişileri aradığı tespit edildi. Zanlı A.E.'nin, eşinin, birahanelerde çalışması ve başka erkeklerle birlikte olması yüzünden, aile baskısı sonucu öldürdüğü iddia edildi.
Savcıya verdiği ifadede polis ifadesini reddeden A.E., “Askere gidince eşim beni terk etti. En son 2007 yılı Mart ayında Eşrefpaşa da kendisini gördüm. Bir tek bu semtteki evini biliyorum. Kendisi benden boşanmak için dava açtı. Davamız devam ediyordu. Öldürüldüğü yerdeki evin adresini bilmiyorum. Bana iftira atıyorlar” dedi. Diğer zanlılar da suçlamaları kabul etmedi. A.E., ile A.Ç., tutuklanırken, M.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayı soruşturan savcı eşini öldürmek suçlanan A.E. ile suç ortakları oldukları iddia edilen A.Ç. ve M.B., hakkında müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaları için 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Üç zanlı, cinayet suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hakim önüne çıkacak.
DHA