Olay, Temmuz ayında Bahçelievler Mahallesi Nergis Sokak"ta meydana geldi. Eve alkollü gelen İdris Bilgi, 6 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı Ulviye Seçkin"in banyodan çıktığını görünce, eşinin cep telefonundaki numaraları kontrol etmeye başladı. Tanımadığı bir kişinin numarasını gören İdris Bilgi, Ulviye Seçkin ile kavga etmeye başladı. Ulviye Seçkin eline geçirdiği ekmek bıçağını eşinin bacağına ve kalbine sapladı. Yaralı halde kapının önüne giden İdris Bilgi"yi gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. İdris Bilgi kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybederken, Ulviye Seçkin ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bugün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen ilk duruşmada, "Kasten adam öldürmek" suçuyla ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ulviye Seçkin, kendini savundu. Bir entegre tavuk fabrikasında işçi olarak çalıştığını söyleyen Ulviye Seçkin, şöyle konuştu:

“O gün, işe gitmeden önce banyoya girip duş aldım. Bu sırada imam nikahlı eşim İdris Bilgi cep telefonundan beni aramış. Eve geldiğinde alkollüydü. Banyodan çıktığımı görünce cep telefonumu alarak kontrol etmeye başladı. İşyerinden arkadaşlarımın da aradığını görünce çılgına döndü. Saçımdan tutup yerde sürükleyerek beni salona götürdü. "Neden banyo yaptın, kiminle beraber oldun. Benimle de birlikte olacaksın" diyerek vahşice zorla üzerimi çıkartmaya çalıştı. Kendisine direnince tokat atıp giysilerimi parçalamaya başladı. Zorla yere yatırıp üzerime çıktı. Bu sırada elini ısırıp kurtulduktan sonra mutfağa kaçtım. Saçımdan tutarak yere yatırmaya çalışırken düştük. Tezgahtaki ekmek bıçağını alarak boğazıma tutmaya çalıştı. Tekrar elini ısırıp bıçağı aldıktan sonra bacaklarına doğru sallamaya başladım.”

Gürültüleri duyan, ilk evliliğinden olan zihinsel engelli oğlunun odadan dışarı çıktığını söyleyen Ulviye Seçkin, “Yan odadan gelen oğlum bağırmaya başladı. İdris Bilgi oğlumu çok severdi. Oğlum içeri girince beni bırakmasını söyledi. İdris Bilgi "Tamam oğlum" dedikten sonra cep telefonu çaldı ve beni bırakarak dışarı çıktı. Daha sonra komşular gelerek İdris Bilgi"nin sokak kapısı önünde yerde yattığını söylediler. Alkollü olduğu için sızıp kaldığını düşündüm. Baktığımda kanlar içindeydi. Bıçağın ne zaman kalbine saplandığını bilmiyorum” diye konuştu.

Mahkeme delillerin incelenmesini amacıyla ertelendi./milliyet