Didim’de Turizm sektöründe çalışanların nitelikli ve sertifikalı olmaları amacıyla kurumlar ve sivil toplum örgütleri bir protokol etrafında toplandı. Gelinen süreçte Didim Belediyesi, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ve Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi arasında Eğitim’de iş birliği protokolü imzalandı. Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen imza törenine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Murat Sağlam, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve Dernek Sekreteri Erdal Baylan Turizm Meslek Lisesi Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Müdür Yardımcısı Erkin Özden katıldı.
“GÜZEL TESİSİNİZ OLMUŞ KALİFİYELİ DEĞİLSE İYİ HİZMET SUNAMAZSINIZ"
İmza töreni öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Turizm’de deneyimli insanların kalifiyeli insanların çalışmasının gerektiğini altını çizerken “Güzel tesisiniz olmuş ama içindeki insanlar deneyimsiz ise, kalifiyeli değilse iyi hizmet sunamazsınız. Bu tür yetişmiş elemanlarda yoksa eleman da bulamazsınız. Turizmde eğitim şart; Bu protokol bunun bir adımı; Bu amaçla turizmde çalışanların nitelikli ve sertifikalı olması anlamında bu protokol imzalandı. İleri ki süreçte buna İş-Kur’u da dahil olacak.”dedi.
Kursların Halk Eğitim Merkezince verileceğini kaydeden Başkan Kamacı “İşsiz vatandaşlarımız Halk Eğitim’e başvurarak kaydını yaptıracak. Burada kat görevlisi, servis görevlisi gibi turizmde yer alan birimlerin hangisinde eğitim görmek istiyorsa ona göre eğitim alacak. Artık tesislerde diplomalı kişiler çalışacak. Bu anlamda turizme verdiğimiz önemin derecesi de artacak.”dedi.
“BU EKİP İLERİ DE DAHA FARKLI KURSLARA DA ÖNCÜLÜK YAPACAKTIR
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise Eğitimin her konuda şart olduğunu, özellikle turizm gibi bir alanda eğitimli çalışanların daha da önem kazandığına dikkat çekerek “ Profesyonellik burada ön plana çıkıyor. Bugün ilçedeki tüm dinamitler bir araya geldik. Bu çok önemli; bu ekip ileri de daha farklı kurslara da öncülük yapacaktır.”dedi.
Atabay kurdukları internet sitesinde turizmde iş arayanla personel arayan işvereni buluşturduklarını söylerken “Sezon sonunda hangi bölümde ne kadar eleman ihtiyacı var; bunlarında tespitini yapıp sezon sonunda açılacak kurslarda bunu dikkat alacağız.”dedi.
“KURSLARDA İŞLETMECİLERİNDE DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ
DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise Eğitimler konusunda yıllardır düşüncelerinin olduğunu belirterek “Güzel bir çalışma oldu. Konunun önemi ortada; Siz ne kadar önemli tesis yaparsanız yapın; eğitimli elemanız yoksa büyük sıkıntı; Bu anlamda bu kurslarda işletmecilerinde duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu süreçte hassas davranacaklarını düşünüyorum..”dedi.
Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sağlam ise kurslar için en az 12 kişinin başvurması gerektiğini belirterek kursların sezon sonunda yapılacağını, kursların eğitiminin ise Didim Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerince verileceği öğrenildi. Konuşmaların ardından taraflar hazırlanan Eğitimde iş birliği protokolünü imza attılar.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg