Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren takibin ardından ortaya çıkardığı şebekeye yönelik Ankara merkezli Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Konya ve Zonguldak'ta operasyon düzenledi.

Operasyonda, 76 kişiyi gözaltına alan polis, örgüt üyelerinin saat 00.00'dan sonra bir bankanın post cihazını kullanarak anlaştıkları ve faaliyette olmayan 10 iş yerinden 101 ''limitsiz ve iptal edilmiş'' kredi kartı ile toplam 213 bin 542 liralık işlem gerçekleştirdiklerini belirledi.

Polisin sorguladığı zanlılardan akaryakıt istasyonu işçisi, polise verdiği ifadede, saat 00.00'dan sonra bankanın post cihazından kendi kartıyla deneme amaçlı yaptığı işlemde, banka onayı istenmediğini fark ettiğini, bu bilgiyi daha sonra etrafındakilerle paylaşmasının ardından bu suç şebekesinin oluştuğu öğrenildi.

İfadeleri alınan zanlılardan 31'i Çubuk Adliyesi'ne sevk edilirken, 45'i serbest bırakıldı.

Operasyonda ele geçirilen 49 kredi kartı, çok miktarda alışveriş slipi ve fatura ile 1 tabanca da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi.