Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda görevli sivil ekipler, emeklilerin maaş çekim günlerinde bankamatik dolandırıcılığı olayının artması üzerine tüm bankamatiklerin kameralarını izlemeye aldı. Yaklaşık üç ay devam eden izleme sonunda şüpheli hareketleri ile dikkat çeken bir kişiyi takip eden polisler, bugün zanlıyı yakaladı.
Aydın Devlet Hastanesi önündeki bir bankaya ait ATM'ye düzeneği kuran zanlı daha sonra beklemeye başladı. Bu arada emekli maaşını çekmeye gelen bir yaşlıyı takibe alan zanlı, şahsın kartının sıkışması üzerine yardım etmek bahanesi ile şahsa yaklaşıp şifresini de öğrendikten sonra emekli şahsı bankaya yönlendirdi. Bu sırada şahsın gitmesinin ardından bankamatik kartını alan şüpheli polislerin kendisini izlediğinden habersiz Aydın Atatürk Meydanı'nda bulunan ATM'ye giderek parayı çekerken suçüstü yakalandı.
SABIKALI ÇIKTI
Şahsın üzerinde yapılan aramada A.İ.O. isimli bir kimlik çıktı. Kimlik üzerinde araştırma yapan polis ekipleri, üzerinde şüphelinin fotoğrafı bulunan kimliğin Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bir şahsa ait olduğunu ve geçen yıl kaybolan kimliğin yenisinin çıkarıldığını tespit etti. Şahsın parmak izini alan polis, yaptığı incelemede 60 yaşındaki şahsın daha önceden birçok hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılıktan sabıkası olan R.A. olduğunu tespit etti. R.A.'nın sadece son bir hafta içerisinde Aydın il
merkezinde onlarca emeklinin maaşını çektiği anlaşıldı. Konya nüfusuna kayıtlı olan zanlının Konya merkezi ve ilçelerinde de buna benzer birçok olayı olduğu öğrenildi.