Kiraladıkları araçla Ege’nin birçok il ve ilçesinde bankamatiklere yerleştirdikleri aparatlarla vatandaşın sıkışan kartlarını yardım etmek bahanesiyle şifrelerini kopyalayan şebeke Söke’de polisin titiz çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde Aydın Caddesi Okullar Bölgesinde bulunan bir bankanın bankamatiğine yerleştirdikleri aparatla 3 kişinin sıkışan kartını yardımcı olmak için önce kendilerine ait sözde müşteri hizmetlerini arayarak kopyalayan şebeke, Söke Emniyetinin titiz çalışması sonrası bir başka vatandaşın canını yakmadan yakalandı.
Edinilen bilgiye göre biri bayan üç kişi oldukları öğrenilen şebeke Söke’de gerçekleştirdikleri dolandırıcılık sonrası harekete geçen Söke polisi önce kiralık aracı tespit etti. Uydu takip sistemin GPS’den aracın Söke’deki hareketlerini tespit ederken, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı ve şüpheli bayana ulaştı. Şüpheli bayanın İstasyon caddesinde bir kuyumcuda kopyalanan kartlarla yaşadığı sorun sonrası panikleyerek uzaklaşmasının ardından şüpheli aracı takip eden polis, içinde N.Y ve Ü.Ö’nün bulunduğu aracı Sanayi Sitesi yakınlarında durdurarak şüphelileri göz altına aldı. Daha sonra A.K. isimli şüphelinin de İzmir Polisi ile sürdürülen çalışma sorası yakalanmasının ardından bankamatik dolandırıcılarının üçü göz altına alındı. Bir kişinin aranıldığı öğrenildi.

Yapılan soruşturmada şüphelilerin aynı yöntemle Aydın’da dört, Kuşadası’nda bir, İzmir’de sekiz, Milas’ta bir ve son olarak Söke’ üç kişinin bankamatik kartlarını kopyalayarak hesaplarını kullandıkları öğrenildi.

Göz altına alınan şüphelilerin üzerlerinde mit mensubu, gazeteci başta olmak üzere çok sayıda sahte kimlik çıkarken şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!