Dün Avrupa ve Türkiye'de yaşanan parti gece ABD'de devam etti. Hem Obama'nın ekonomi kurmaylarını seçmesi hem de Citigroup'un hükümet tarafından kurtarılması, Dow Jones'un günü yüzde 4.9 yükselişle tamamlamasını sağladı. Dow Jones gün sonunda 8 bin 443 puana çıkarken, S&P 500 de yüzde 6.47 artışla 852 puana tırmandı.



Cuma günkü ralli de göz önüne alındığında Dow Jones puan bazında tarihinin en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirmiş oldu. Yüzdelik bazda ise son 21 yılın en büyük yükselişi gerçekleşti. Dow'da işlem göre hisseler iki günde tam 11.8 değer kazandı.



OTOMOTİVİ BIRAK BANKALARA BAK



Otomotivle ilgili olumsuz haberlere sıkılan Wall Street'i kurtaran bu kez bankalar oldu. Özellikle Citigroup ile ilgili kurtarma haberleri sektöre büyük moral oldu.

Geçen hafta yüzde 60 değer yitiren Citigroup, sadece bir günde bu kaybını geri aldı. Hisseler dün yüzde 57 oranında yükselirken, sektörün kalanına da öncülük yaptı.



Morgan Stanley ve Merrill Lynch yüzde 32, Bank of America yüzde 23, JPMorgan Chase yüzde 19, Wells Fargo yüzde 15 ve American Express yüzde 10 değer kazandı.

Hürriyet