Reklam Kurulu tarafından mercek altına alınan bankalar arasında Akbank, Garanti Bankası ve ING Bank yer aldı.

Türkiye'nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar'ın elde ettiği bilgilere göre; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü Reklam Kurulu’nun 11 Nisan tarihinde yaptığı 199’ncu toplantısında tüketiciyi yanıltan reklamlara idari para cezaları ve reklamların yayından kaldırımına ilişkin cezalar verildi.

Akbank: ‘Axess’ten Son Dakika’ başlıklı reklamlarda yer verilen vaadin yerine getirilmediği ve tüketici mağduriyetine yol açıldığı gerekçesi ile 147.932.TL idari para cezası verildi.

Garanti Bankası: “Yılbaşında 100TL Bonus” başlıklı reklamlar tüketicileri yanıltıcı olduğunun anlaşılması nedeniyle 16.306 TL idari para cezası verildi.

ING Bank: “ING Günlük Paket” başlıklı reklamlar tüketicilerin satın alma kararını etkileyecek nitelikteki önemli bilgilere reklamlarda yer verilmeyerek, bu bilgilerin tüketicinin dikkatinden uzak tutulduğu ve tüketicilerin eksik bilgilendirildiği, dolayısıyla, söz konusu reklamların tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesi ile anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verildi.