tekBorsa"nın yaptığı araştırmaya katılan 13 bankanın 2008 hedefi yaklaşık 16 bin yeni eleman. Katılım Bankaları"nda ise istihdam rakamı en az 3 bin olarak görünüyor

TÜM dünyayı sarsan kredi krizine rağmen Türk bankaları 2008 yılında büyüyerek yola devam edecek. Bankaların 2008 yılı şube ve personel sayılarına yönelik hedefleri de en az yüzde 20"lik büyüme planlarının olduğunu gösteriyor. Hemen her banka farklı bölgelerde şube ağını genişletmeyi planlıyor. Şube ile birlikte personel sayısında da ciddi artışların olacağı söyleniyor. Haftalık yatırım dergisi tekBorsa, bankaların 2008 yılında yapacakları işe alımları masaya yatırdı.

tekBorsa"nın haberinde Türkiye"de faaliyet gösteren ilk 10 bankanın 2008 yılı genelinde en az bin yeni eleman alacağı belirtiliyor. Toplam 13 banka önümüzdeki yıl Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin yeni eleman alacak. Bu sayının araştırmaya yanıt vermeyen bankalar ile birlikte daha da artması bekleniyor.

ÖFK"lar da hareketli

Yine önümüzdeki yıl Özel Finans Kurumları"nda da hareketliliğin süreceği gözleniyor. tekBorsa"nın haberine göre bu kurumlarda da istihdama katkının hızlı olacağını söylemek mümkün. Yeni istihdamda ağırlıklı olarak tecrübesiz gençlere yer verilecek. İstihdam edilecek adaylardan ilk olarak üniversite mezunu olmaları bekleniyor. Daha çok şubelerin satış pozisyonlarında çalışacak kişilerin istihdam edileceği söyleniyor.
Şube Satış pozisyonları için, öncelik verilen üniversite bölümleri ise ekonomi, işletme ve buna benzer sosyal bilimlere ait bölümler olarak özetleniyor. Farklı bölümlerden adayların da değerlendirme sürecine alınacağı vurgulanıyor. Hemen her bankanın yeni alımların yüzde 30"unu tecrübeli elemanlara ayırması da bu alanda 2008"de tatlı bir rekabetin sinyallerini veriyor. Haberin ayrıntıları ve bankalarda iş bulmak isteyenlere öneriler, tekBorsa"nın bu haftaki sayısında yer alıyor.

Ziraat ve Vakıfbank İstanbul"u canlandırır
BankalarIn birçoğu yeni mezun gençleri istihdam edecek. Ancak konut kredileri, tarım kredileri ve kredi kartları pazarını daha da büyütmek isteyen bankalar sektörde tecrübeli elemana daha fazla ihtiyaç duyacak. Bu da mevcut bankacıların transferlerini hızlandıracak. Yine Ankara"dan genel müdürlüğünü İstanbul"a taşımayı planlayan Ziraat Bankası ve Vakıfbank"ın da İstanbul"a gelmesi durumunda tüm personelini İstanbul"a getiremeyeceği için İstanbul"da ikamet eden yeni tecrübeli elemana ihtiyaç duyacağı söyleniyor.