Milliyette yer alan habere göre, Seyfettin Karasu, Tüketici Hakem Heyeti tarafından kart ücretinin iadesine verilen kararın ardından banka tarafından dava edilen Ayar'dan mahkeme masrafları ile birlikte 600 TL isteniyor.

Mahkeme hakem heyetinin kararını iptal etti

Sakarya'nın Karasu ilçesinde esnaflık yapan Seyfettin Ayar, bir bankadan aldığı kredi kartının yıllık 60 lira olan aidatının iadesi için Karasu Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Tüketici Hakem Heyeti, aidatın iadesi yönünde karar verdi. Ancak banka karara itiraz etti. Karasu Asliye Hukuk Mahkemesi, bankanın itirazı ile hakem heyetinin kararını iptal etti. Banka da Ayar'dan mahkeme masrafları ile birlikte 600 TL istedi. Yargıtay'a itiraz süresi içinde karara itiraz etmeyen Ayar'a icra gönderildi.

Parayı ödeyip dava açacak

Seyfettin Ayar, Yargıtay'a itiraz süresi konusunda kendisine uyarıda bulunulmadığını öne sürdü. Parayı ödeyip karşı dava açacağını belirten Ayar, "Başbakan'dan Banka Genel Müdürlüğüne, Karasu Tüketici Hakem Heyeti'ne kadar kimseye hakkımı helal etmiyorum. Başbakanımız 10 yıldır iktidarda, ancak bu konuyla ilgili net bir kanun çıkarmadı.

Bir mahkeme 'kart aidatı alınabilir' diyor, bir diğeri 'alınamaz' diyor. Banka genel müdürlüğüne de hakkımı aradığım için beni cezalandırdığından dolayı hakkımı helal etmiyorum. Karasu Hakem Heyeti'ne de beni bu zor duruma düşürdükleri ve gerekli yolu bana göstermediklerinden dolayı hakkımı helal etmiyorum." diye konuştu.