Ereteam İş Zekası Çözümleri ile Akbank yönetim kademelerinin karar süreçlerini en hızlı ve sağlıklı şekilde gerçekleştirmeleri için geliştirilen proje, büyük başarıları da beraberinde getirdi.

İsmi ile üstün gücünü simgeleyen Argus projesi, Akbank'ın, dünyanın en prestijli strateji ve performans yönetimi ödüllerinden, “Performans Yönetim Süreçlerinde En İyi Uluslararası Uygulamalar” (Balanced Scorecard Hall of Fame for Executing Strategy) ödülünü almasına büyük katkı sağladı.

Ereteam İş Zekası Çözümleri ile geliştirilen Akbank Argus projesi, Akbank’ın farklı seviyelerdeki yöneticilerine, piyasanın ve Akbank’ın durumunu anında görebilecekleri, çok hızlı stratejik kararları alarak, piyasada rekabet avantajı sağlayabilecekleri bir alt yapı sundu. Akbank’ın “Strateji Odaklı Performans Yönetimi ve Organizasyon Modeli”ne tam anlamıyla sahip olduğunu kanıtlayacak şekilde geliştirilen Argus projesi, yöneticilerin
Akbank'ın performansını takip ederken, harcanan zamanı daha aza indirip aldıkları bilgiyi ve kalitesini de artırdı.

Ereteam'in kaliteli hizmet anlayışı, bankacılık sektörü, iş zekası ve kurumsal performans yönetimi uygulamalarındaki geniş tecrübesi ile Akbank’a sunduğu çözümler, hem yönetim raporlama sürecini merkezileştirdi, hem de veri bütünlüğü, kalitesi ve güvenliğini artırdı.

Ereteam İş Zekası Çözümleri ile, Akbank'a, hız ve fonksiyonelliğin bir arada olduğu, verimliliği artıracak, kullanımı kolay, görsel yönden zengin, esnek, doğru ve daha iyi bir yönetim raporlama sistemi oluşturuldu. Sistemde yer alan uyarı mekanizmaları ve bilgi mesajları, iyi ve kötü giden noktaların hemen fark edilmesine, Akbank'ın stratejik yönetimini en doğru şekilde sağlamasına büyük katkıda bulundu.

Akbank Bütçe ve Yönetim Raporlaması Bölümü Başkanı Aynur Satıcı, “ Argus projesinde iş ortağımız olan Ereteam'den 7/24 hizmet alabiliyoruz. Akbank'a yön veren bu sistemler üzerinde ek bir ihtiyaç duyduğumuz her an Ereteam yanımızda oluyor. Sahip oldukları güçlü deneyim ve kaliteli ekip sayesinde, taleplerimizi hızla hayata geçirerek, başarıya dönüştürdüler. Projemizin başlangıcında Ereteam ile yola çıkarak doğru bir karar aldık”
diyerek Argus projesini başarıya taşımada Ereteam'in büyük katkısı olduğunun altını çizdi.

Ereteam’in sunduğu İş Zekası Çözümleri ile stratejik kararlarda güvenilir adımlarla ilerleyen Akbank, dünyanın önde gelen strateji ve teknoloji danışmanlığı, eğitim ve lisanslama kuruluşlarından Palladium Group tarafından “Performans Yönetim Süreçlerinde En İyi Uluslararası Uygulamalar” (Balanced Scorecard Hall of Fame for Executing Strategy) ödülünü Türkiye’de alan ilk ve tek banka oldu. Ereteam Genel Müdürü Kutlay Şimşek, “Akbank ekibinin vizyonu bize çok şey kazandırdı. Sahip olduğumuz iyi teknolojiyi, genç ve dinamik ekibimizin Akbank ekibiyle yakaladığı güçlü sinerji sayesinde üstün bir seviyeye taşımayı başardık. Birlikte geliştirdiğimiz, adından övgüyle bahsedilen Argus projesi, Akbank'ın, alanında dünyanın en saygın ödülünü almasına büyük katkı sağladı. Bizim için de bu ödül büyük bir gurur kaynağı oldu” diyerek Akbank'ın almış olduğu ödülün, Ereteam için önemini vurguladı.

Teknoloji uzmanları ile profesyonellerin bir araya geldiği ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi '11, “Türk Bankacılık Sektöründe İş Zekası ve Performans Yönetimi Uygulamaları” adlı oturumda, Akbank Bütçe ve Yönetim Raporlaması Bölüm Başkanı Aynur Satıcı, konuşmacı olarak yer aldı. Oturumlar arasında, Argus projesi tüm dikkatleri üzerine topladı. Ereteam'in altına gururla imzasını attığı, iş zekası çözümlerinin uygulanmasında dünya ölçeğinde örnek teşkil edilen bu proje, bankacılık sektörü çalışanları ile gururla paylaşıldı.