YSK'nın kararı, Van'da bugün yine düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş yapan gurubun Cumhuriyet Caddesi'ne gelmesi üzerine yine olaylar çıktı.
 
YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR, SAĞA SOLA MOLOTOF ATTILAR
Van'da aralarında BDP'nin desteklediği milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Akköprü Mahallesi'nden kent merkezine doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak, yolu trafiğe kapattı. Bu sırada grubun içerisinde olan yüzleri maskeli bazı kişiler, ellerindeki molotof kokteylerini sağ sola atarak küçük çaplı yangınlar çıkarttı.
 
OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
 
Advertorial
x Kapat
Başbakan'ιn sιrrι çözüldü. Ιşte mucize formül!
 
Göbek ve basen derdinden kurtulmak mι istiyorsunuz?
 
2 haftada sağlιklι bir şekilde 4 kilo vermenin formülü bulundu!
 
BANKA ÇALIŞANLARINI DİRİ DİRİ YAKACAKLARDI
Molotofkokteyllerine banka şubeleri de hedef oldu. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine atılan molotof dışarda yangına neden olurken, çıkan dumanlar da banka şubesinin içerisine doldu. Kapıların kapandığı bankada bulunanlar ise zor anlar yaşayınca, çevik kuvvet polisleri bankanın camlarını kırararak içeride bulunanları güçlükle dışarı çıkardı. Dışarı çıkanlar arasında hamile kadınların olduğu da gözlendi. Büyük korku yaşadıkları görülen vatandaşlar buradan güçlükle uzaklaştırıldı.
 
POLİS VE GÖSTERİCİLER ARASINDA KOVALAMACA
Ortalığı bir anda savaş alanına çeviren göstericileri, polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Sokak aralarına dağılan göstericiler ile polisler arasındaki kovalamaca sürerken, olaylar da devam ediyor..
 
İSTANBUL
Ak Parti Bağcılar İlçe binasına girerek oturma eylemi yapan bir grup BDP'liye polis müdahale etti. Polis, içerideki gruba müdahale ederek dışarıya çıkardı
 
BATMAN
Batman Valisi Ahmet Turhan, çıkan olaylarda göstericilerin ateş açması sonucu 1 polisin yaralandığını, yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.
 
ŞIRNAK
Şırnak'ta düzenlenen izinsiz gösteride 3 polis memuru yaralandı. Gazi Mahallesinde bağımsız milletvekili adaylıklarının YSK tarafından iptalini protesto etmek için toplanan gruptan bazı kişiler, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.
 
Yaşanan arbedede bir polis memurunun kolu kırılırken, 2 poliste çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı polislerin tedavisi Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.