Süzer Grubu’nun geçtiğimiz Temmuz ayında %87 hissesini satın aldığı ve Hırvatistan’ın Türk sermayeli ilk bankası konumunda bulunan Banka Brod’un hisseleri, 2011 yılının başından bu yana Zagreb Borsası’nda en fazla değer kazanan hisseler sıralamasında birinci sırada yer aldı. Dünyaca ünlü Forbes dergisinin Hırvatistan edisyonunun yaptığı değerlendirmeye göre Banka Brod, hisselerindeki %166,7 artışla bu başarıya ulaştı. 
 
Forbes dergisinin Hırvatistan edisyonunun Kasım 2011 sayısında kapaktan duyurduğu haberde, 2011 yılının Banka Brod için önemli değişiklikler getirdiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Bankanın yeni sahibi Süzer Grubu, Banka Brod’u Hırvatistan’ın en büyük 6 bankasından biri yapacağına inanıyor. Grup, Türkiye’nin en büyük ve en sağlam grupları arasında yer alıyor. Sermayeleri 450 milyon ABD Doları, kârları 150 milyon ABD Doları ve toplam ciroları ise bir milyar ABD Dolar’ının üstünde. Finansın dışında, arazi geliştirme ve gayrimenkul, enerji, gıda perakendeciliği ve turizm sektörlerinde bulunuyorlar.”
 
Süzer Grubu Hırvatistan’da 90 milyon TL yatırım yapacak
 
Geçtiğimiz Temmuz ayında Banka Brod’un %87’sini 9,5 milyon Euro’ya satın alan Süzer Grubu, Banka Brod’a kademeli olarak 25 milyon Euro sermaye enjeksiyonu gerçekleştirmeyi ve Hırvatistan’da toplamda 90 milyon TL’ye ulaşan yatırım yapmayı öngörüyor. Süzer Grubu’nun satın almasının ardından bankanın hisselerinde önemli oranda artış kaydedilmiş bulunuyor. Banka aynı zamanda Hırvatistan’daki ilk Türk bankası konumunda bulunuyor.
 
Banka Brod’un bugün itibariyle toplam 9 şubesi bulunuyor ve bankanın genel merkezi Slavonski Brod şehrinde yer alıyor. Süzer Grubu, bankanın genel merkezini Zagreb’e taşıyacak ve bankayı hızlı bir şekilde büyüterek 2014 yılında şube sayısını 35’e yükseltecek. Bankanın kurumsal kimliğini yenilemeyi ve ismini değiştirmeyi de hedefleyen Süzer Grubu, uluslararası alanda kullanılabilecek bir isim seçmek için son aşamaya gelmiş bulunuyor.