Bank Asya ile TFF 1. Lig'in isim ve yayın haklarına sahip olan Doğan Yayın Holding arasında yapılan anlaşma uyarınca, TFF 1. Lig'in sponsoru Bank Asya oldu.

TFF 1. Lig'in adı bundan böyle Bank Asya 1. Lig olarak değiştirilirken, sponsorlukla ilgili sözleşme Swiss Otel'de gerçekleştirilen toplantıda imzalandı. Toplantıya, Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Onger katıldı.

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, bir katılım bankası olduklarını dile getirerek, ''İlk kez sporda bir sponsorluğa imza atıyoruz ve 1. Lig'in kalitesini arttırmak istiyoruz'' dedi.

11 yıldır faaliyette olduklarını ve Anadolu'da 50 şubelerinin bulunduğunu dile getiren Keser, ''Zaten biz Anadolu'daki insanlarımızla birlikteyiz. 1. Lig'in çoğunluğunu da Anadolu'daki kulüpler oluşturuyor. Bundan sonra spor vesilesiyle onlarla olan bağımızı kuvvetlendireceğiz. Amacımız hem 1. Lig'in kalitesini yükseltmek, hem de bu lige genç ve yeni oyuncular kazandırmak'' ifadesini kullandı.

Ayhan Keser, spordaki sponsorluklarını sürdürmek istediklerini de dile getirirken, bu anlaşmalarının şimdilik 1.5 yıllık olduğunu sözlerine ekledi. Doğan Tv Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ise geçen sene D Spor olarak Lig (A)'nın yayın haklarını ve isim haklarını satma ve pazarlama hakkını aldıklarını vurgulayarak, ''Amacımız Türkiye'de yeni bir marka yaratmak ve buna değer katmaktı. Gördük ki, düzenli yayınlarla bu ligin değerini yükseltti. Geçen sene Lig A'da çok zevkli bir dönem yaşadık. Bu sene TFF 1. Lig olarak ismi değiştirilen lige, ikinci yarıdan itibaren Bank Asya sponsor oldu'' diye konuştu. Saygı, spor alınına yeni bir sponsor kazandırmanın sevincini de yaşadıklarını vurguladı.

Federasyon yönetim kurulu üyesi Cihangir Onger de Türkiye'de futbolu yaygınlaştırmanın, markalaştırmanın asli görevleri olduğunu kaydederken, Türkiye'nin en önde gelen kuruluşlarından Bank Asya'nın sponsorluğundan dolayı memnun olduklarını söyledi. D Smart'ın teklifi ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine Onger, ''Bu konuda komisyon oluşturduk. Yapılacak Genel Kurul Toplantısı'ndan sonra çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kulüpler fazla para kazanmaktan dolayı itiraz etmezler. O yüzden kulüplerle henüz görüşme yapmadık'' diye konuştu.
Kaynak: