Çelik,  "Belli bir aşamaya da geldi. İslam Kalkınma  Bankası'yla beraber bir girişim olacak. Hakim ortaklıkları tercih ediyoruz. 10-20 milyon dolarlık bir satın alma olabilir" dedi. 
 
Potansiyeli yüksek
 
Abdullah Çelik, Bank Asya'da bir ortaklık konusunda ise, bankanın potansiyelinin yüksek olduğunu ve bankaya her zaman bir ilginin olduğunu kaydetti. Genel Müdür Çelik, "Ancak satış kararı ortakların kararıdır öncelikle. Bank Asya'nın potansiyeli yüksek. Ben olsam bu kadar kötü bir piyasa ortamında satmam. Bank  Asya'ya her zaman ilgi var. Ben şu anki fiyatların Bank Asya potansiyelinin çok altında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 
 
Yeni stratejiler belirledik
 
Merkez Bankası'nın aldığı munzam karşılıklar kararlarının bankanın özsermaye kârlılığına olumsuz etkisinin olduğunu ifade eden Çelik, gayri nakdi kredilerin  ağırlığının azaltılıp, nakdi kredilere yönelinmesi gibi stratejilerin bankanın 2012 kârına ve aktif kalitesine olumlu yansımasını beklediklerini ifade etti.  Sermayelerini verimli kullanmak için yeni stratejiler belirlediklerini belirten Çelik, "Gayrinakdi kredilerin portföyün içindeki ağırlığını aşamalı  olarak azaltıyoruz. Çünkü bunlar genelde teminatsız, getirileri o kadar yüksek değil. Kredi riskinin tabana yayılması, KOBİ ve konut kredilerine  ağırlık verilmesi stratejisi. Bu da sermaye verimliliğini ve aktif kalitesini artıracak bir şey" diye konuştu
 
Kredi sınırlaması iyi bir çıpa oldu
 
Abdullah Çelik, cari açığı düşürmek için kredilerin sınırlandırılması yönünde ekonomi yönetiminin aldığı kararlar doğrultusunda belirlenen yüzde 25'lik kredi  büyüme sınırlamasının iyi bir çıpa olduğunu söyledi. Çelik, Merkez Bankası bunu takip edecek gibi görünüyor. Önümüzdeki yıl bence yüzde 25 belki biraz  ekonomik aktivitenin durumuna göre artırabilir, yüzde 35'e çıkarabilir" dedi. Çelik ayrıca, TL zorunlu karşılıklarda da bir indirim olmasını umut ettiklerini belirtti.