Küçük Tuğba"nın, Türkiye"nin Dakka Büyükelçiliği"ne teslim edildiği belirtildi.
İddiaya göre, Begüm çifti 4 yaşındaki Tuğba"yı 2007"de umreye götürmek üzere ailesinden almış, ancak bir daha geri getirmemişti. Türkiye"ye dönmesi beklenen Tuğba"nın, Begüm çiftinden ayrılmak istemediği belirtildi

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), 2007 yılında Bangladeş"li ve Sri Lanka"lı bir çift tarafından Bangladeş"e kaçırılan 4 yaşındaki Türk kızı Tuğba Aksu"nun, Türkiye"nin Dakka Büyükelçiliği"ne teslim edildiğini ve Bangladeş polisi tarafından Türkiye"ye getirileceğini açıkladı.
AFP"nin haberine göre, olay hakkında bilgilendirilmelerinin ardından yaklaşık 1 yıldır Aksu"nun peşinde olan Bangladeş polisi, çocuğu Chittagong kentinin 70 kilometre dışındaki bir köyde buldu.

Suçlamaları reddettiler
İstanbul Fatih"te komşuları olan Aksu ailesini, gördükleri rüyadaki bir kişinin kendilerine “çok sevdiğin bir çocuğu umreye getir, çocuğun olacak” diyerek kandırdıkları ve kızlarını kaçırdıkları iddia edilen Abdulselam Begüm ile eşi Fatma Begüm, haklarındaki suçlamaları reddetti.
Tuğba Aksu"yu 2007 yılının başına kadar yaşadıkları Türkiye"den ayrılırken, tüm yasal yükümlülükleri yerine getirip evlat edindikten sonra Bangladeş"e getirdiklerini söyleyen Sri Lankalı “anne” ve Bangladeşli “baba” gözaltına alındı.

Artık Bengalce konuşuyor
Olayla ilgili bilgi veren üst düzey polis yetkilisi Hasib Aziz, çifte verilecek cezanın Interpol"ün detaylı raporunu yayımlamasından sonra belli olacağını kaydederken, “Kız çocuğu oldukça akıcı bir biçimde Bengalce konuşuyordu ve kendisini evlat edinen aileden ayrılmak istemiyordu. Sri Lankalı kadın ise bizi, Aksu kendisinden alınıp Türkiye"ye geri gönderilirse intihar edeceğini söyleyerek tehdit etti” dedi.
AFP"nin haberinde, Türkiye"nin Dakka Büyükelçiliği"nden yetkililerin konuyla ilgili yorum yapmayı reddettikleri ve sadece Aksu"nun Türkiye"ye ne zaman gönderileceğinin henüz kararlaştırılmadığını açıklamakla yetindikleri belirtildi.


MİLLİYET